Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Stjepan Mesić odlučio je zbog štednje odgoditi dva daleka putovanja - Australiju/Novi Zeland i Brazil, kamo je trebao putovati u proljeće, objavljeno je u petak iz njegova odjela za informiranje.


'Imajući u vidu opće gospodarske prilike, a posebno potrebu štednje u javnom sektoru, predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić odlučio je revidirati program svojih putovanja u inozemstvo u tekućoj godini. Tako su odgođeni za proljeće planirani službeni posjeti Australiji, Novom Zelandu i Brazilu', kaže se u priopćenju koje je potpisala pročelnica Odjela za informiranje Ureda predsjednika RH Danja Šilović-Karić.

Vezani članci Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Ministrica poljoprivrede u posjetu Slavoniji malo se zbunila: "Na inicijativu Dubrovačko-neret... Vukovarsko-srijemske, oprostite" Štednja, ilustracija (Foto: Getty Images) Otkrivamo koliko su Hrvati uštedjeli u pandemiji i koje su regije najviše "ušparale": "Lani sam manje potrošio, tko zna što će biti sljedeće godine"

Mogući novi datumi posjeta razmotrit će se ovisno o razvoju prilika u gospodarstvu i o mogućnostima zemalja koje su u pitanju, kaže se u priopćenju.

'Odgoda posjeta ni na koji način ne znači smanjivanje interesa Republike Hrvatske za unapređivanjem dobrih i uzajamno korisnih odnosa s Australijom, Novim Zelandom i Brazilom', stoji na kraju priopćenja.