Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Lex Agrokor je Vladina reforma

Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje: Jedna je banka aktivirala jamstva za Uljanik u vrijednosti od 300 milijuna kuna

Branko Bačić (Dnevnik.hr)
Branko Bačić (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Bez konkretnih rješenja za Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bez konkretnih rješenja za Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Branko Bačić (Dnevnik.hr) Branko Bačić (Dnevnik.hr) +0 Mislav Bago prati sakupljanje članova užeg kabineta s Markovog Trga (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Nakon dvomjesečnog odmora saborski zastupnici sutra se vraćaju na posao. Jesensko zasjedanje počinje uobičajenim aktualnim satom na kojem oporba propituje premijera i ministre.

Saborske zastupnike očekuje vruća politička jesen. Puno je reformi, a premijer Plenković ima tanku većinu. Kako s njom misli provesti sve što planira, nejasno je.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret završio prvi krug pregovaranja Iz minute u minutu DP završio prve razgovore sa svim opcijama: "Predočili su nam broj zastupnika koji ih podupire, mi od svojih načela ne odustajemo" Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Prava politička i gospodarska bomba je Uljanik, koji proživljava svoje zadnje dane. Neslužbeno se doznaje da je jedna banka već aktivirala svoja jamstva u vrijednosti od 300 milijuna kuna, a i Državna revizija upozorila je kako bi Europska Komisija mogla kazniti Hrvatsku, jer nije dobro pripremila program restrukturiranja.

To je pandorimna kutija koja sliči na Agrokor, samo bi to mogli sada platiti građani.

Predsjednik kluba saborskih zastupnika HDZ-a Branko Bačić odgovorio je na pitanje kada vladajući misle provesti najavljene reforme, s obzirom na najave da će upravo 2018. biti godina reformi.

Branko Bačić (Dnevnik.hr) Branko Bačić (Dnevnik.hr)

''Neke su reforme već provedene''

"Ne bih rekao da nema reformi. Proveli smo dvije faze porezne reforme. Porezna reforma je stabilizirala javne financije, a već je najavljen suficit državnog proračuna i za ovu godinu“, napominje Bačić.

Za njega je reforma i tzv.Lex Agrokor koji se provlačio kroz cijelu godinu.

"U ovom trenutku treća faza porezne reforme je prošla javnu raspravu, došlo je 605 primjedaba i polovinom listopada taj će zakon biti u Saboru", siguran je Bačić. 

"Mirovinska reforma sutra ide u javnu raspravu i taj zakon očekujemo uskoro u Saboru, točnije, do kraja listopada".

Bačić ne misli da su prosvjedi u Vukovaru usmjereni protiv Vlade

"Nitko nije protiv procesuiranja ratnih zločina. Vlada radi na procesuiranju, stalno i odgovorno. Kao što se zna, osnovana je radna skupina za istraživanje ratnih zločina, odnosno njihovo procesuiranje. Ja vjerujem da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava radi ovaj prosvjed i ulazi u ovaj skup, da se ubrza procesuiranje ratnih zločina, a to je rekao i sam. Ja vjerujem da ćemo u idućim danima sve zainteresirane strane upoznati na koji način nadležna tijela rade na procesuiranju ratnih zločina. To je dogovoreno da sastanku ministra Medveda i dijela braniteljskih udruga“.

Udruge traže tematsku sjednicu Sabora zbog Milorada Pupovca. 

"Kad dobijemo taj prijedlog tada će o tome raspravljati“, kaže Bačić, no ne vidi alat kako bi se to moglo dogoditi, jer Pupovac je saborski zastupnik i njega su izabrali građani i njima odgovara. Ponmavlja da prijedlog nije vidio, a kada ga vidi, o tome će se odlučiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene