Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"To nije govor, nego snimka"

Branko Bačić o potezu SDP-ovaca: "To je nešto novo u Hrvatskom saboru čega su se oni dosjetili"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislim da to nije u skladu s poslovnikom, rekao je Bačić komentirajući SDP-ove zastupnike koji su u Saboru puštali snimke izjava građana o tome zašto je tzv. lex LNG loš.

SDP-ovi su zastupnici tonski snimili stotinjak građana Primorsko-goranske županije, a njihove izjave o tome zašto je tzv. lex LNG loš danas su puštali u Sabornici. Njihov potez komentirao je HDZ-ov Branko Bačić.

Pročitajte i ovo Izjave za medije zastupnika HDZ-a - 1 reakcija vladajućih HDZ o lijevoj koaliciji: "SDP i patuljci oko Peđe Grbina doživjet će politički debakl" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

"To je nešto novo u Hrvatskom saboru čega se SDP dosjetio. Mislim da to nije u skladu s Poslovnikom jer tamo stoji da se zastupnik svojim govorom očituje o prihvaćanju amandmana. U ovom slučaju to nije govor, nego snimka nekog građanina. To nije stav SDP-a, SDP se sam trebao očitovati o svom amandmanu", rekao je Bačić, kojeg su novinari pitali i da komentira godinu dana vlade HDZ-a i HNS-a.

"Ja sam to rekao i prije godinu dana, i danas bih postupio na isti način. Mislim da je važno da smo u tom procesu omogućili političku stabilnost koja je omogućila nastavak postupka izvanredne uprave. Da smo mi tada krenuli u izbore, bavili bismo se sami sobom, a u drugom bi planu bila gospodarska stabilnost Hrvatske. Pitanje je bi li bilo moguće sređivati javne financije onako kako su sređene. Bilo bi upitno korištenje europskih fondova. Svi dobri pokazatelji kojima svjedočimo ove godine bili bi upitni da smo išli na izbore. Ta je koalicija pridonijela političkoj stabilnosti", rekao je Bačić.

"Nije točno da iza nas nisu brojne reforme"

Govoreći o reformama, rekao je kako očekuje da Vlada ubrza reforme, ali i kako vjeruje da će do jeseni u Sabor doći paket mirovinskih zakona. Očekuje i novi ovršni zakon te da će Vlada doći sa zakonima koji bi omogućili poboljšanje u hrvatskom zdravstvu.

"To je izazov koji ostaje, ali nije točno da iza nas nisu brojne reforme", naglasio je.

"Tvrdimo da će 2018. biti godina reformi i vjerujem da ćemo do kraja godine najvažnije dijelove reforme imati u Saboru. Vjerujem da ćemo u idućih nekoliko mjeseci imati te reforme, a to će imati odraz na rast gospodarstva i punjenje proračuna", kaže Bačić i dodaje da su "mnogi problemi koji se nisu rješavali istovareni ovoj Vladi na stol".

Na pitanje kažnjavaju li ih birači padom rejtinga, Bačić je poručio kako je HDZ još uvijek najača stranka.

"U radu Vlade donosimo teške odluke. Postoje i određene greške koje su se pojavile, ta se greška očitovala u aferi Hotmail koja se događala u mjesecu u kojem se ocjenjivao rejting vlade, ali još ima vremena, dvije godine su pred nama. Prema svim pokazateljima očekujem da će do kraja mandata to biti prepoznato u rejtingu", rekao je.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene