Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko priznanje

Predsjednik Josipović odlikovao Sedmu gardijsku brigadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika čast za pripadnike 7. gardijske brigade Pume.

Predsjednik Ivo Josipović uručio je 7. gardijskoj brigadi Pume Povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos Domovinskom ratu, zaštiti mira i ustavnog poretka. Čestitao im je na svemu što su učinili za domovinu i podsjetio da su brigadu činili branitelji iz Hrvatskog zagorja, Međimurja i Podravine, koji nisu bili izravno zahvaćeni ratom, a borili su se na ratom najpogođenijim područjima.

Pročitajte i ovo Odlikovanje branitelja - 1 Nakon 30 godina Predsjednik Milanović odlikovao branitelje: "Ovo je malen, ali i velik dug časti koji Hrvatska ima prema vama" Slika nije dostupna 'Kršio ljudska prava' Kaptol traži od Josipovića da povuče odlikovanje Dragi Hedlu

>> Josipović: Vukovar ima priliku biti uzor pomirenja i suživota

Pume su predsjedniku darovale monografiju o Sedmoj gardijskoj brigadi. 'Nikad nećemo zaboraviti s kojim smo ponosom bili ispunjeni kad su se uz hrvatski barjak na kninskoj tvrđavi zavijorile zastave legendarnih Puma i Pauka. Oslobođenje Knina imalo je velik značaj za pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu, vaš je doprinos golem i na tome vam hvala', kazao je predsjednik Josipović.

'Pume su zasigurno bile jedna od najboljih postrojbi Hrvatske vojske i ja vam se još jednom zahvaljujem u ime svih pripadnika Sedme gardijske brigade', kazao je Mirko Martinjak, predsjednik Udruge sedme gardijske brigade Puma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene