Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostvareni rezultat

'U lovu' na Sinčićeve glasove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč tijesnim rezultatima Ivo Josipović uvjerava kako je upravo on pobjednik izbora u prvom, ali i da će to biti u drugom krugu. Kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović nije skrivala zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.

Nakon objavljenih rezultata, u prvom obraćanju javnosti Ivo Josipović dao je naslutiti kako bi mogla izgledati kampanja iduća dva tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na misi u katedrali Predsjednički kandidati zaželjeli - sretan Božić! Slika nije dostupna PREDSJEDNIČKI IZBORI 2014./2015. Na Predsjedničkim izborima rekordan broj promatrača

U govoru se usmjerio na kritiku HDZ-u i povezivanje Kolinde Grabar Kitarović s Vladom Ive Sanadera. Najavio je Ivo Josipović i utrku za birače Ivana Sinčića jer, kaže, on ima rješenje za njihove probleme.

Kolinda Grabar Kitarović nije skrivala zadovoljstvo ostvarenim rezultatom. U svom govoru zahvalila je volonterima, biračima, te pozvala sve na ujedinjenje. Naglasila je kako Hrvatska ima sve preduvjete za rast i razvoj, ali nema, kaže, adekvatno vodstvo.

Još jednom poručila je premijeru Milanoviću da počne raditi ili ode s vlasti. Čestitala je protukandidatima i pozvala sve birače da izađu na izbore 11. siječnja.

UŽIVO Pogledajte rezultate: Obrađena gotova sva biračka mjesta, 'mrtva utrka' do samog kraja

U stožeru Ive Josipovića gotovo se nitko nije nadao ovako skromnoj razlici između njega i Kolinde Grabar Kitarović. Uvjereni su u pobjedu u drugom krugu. Potporu su mu došli dati ministri, saborski zastupnici, bivši predsjednik Mesić.

U stožeru Kolinde Grabar Kitarović od samog početka vladala je slavljenička atmosfera. Prema riječima organizatora oko 1.700 ljudi došlo je podržati svoju kandidatkinju. Pozorno su se pratili neslužbeni rezultati DIP-a, a slavlje je praćeno pjesmom, brojnim zastavama i pljeskom.

Ivan Vilibor Sinčić, kandidat Živog zida, zadovoljan je izbornim rezultatom. Svaki šesti birač zaokružio je njegovo ime, a izborni rezultat u stožeru slavio se skromno. Još sinoć, Sinčić je rekao kako u drugom krugu neće podržati niti jednog kandidata, a glasače pozvao da listić ili ponište ili glasuju prema savjesti. Najavio je izlazak na parlamentarne izbore.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene