Da Predsjednica odluke donosi potpuno ili uglavnom samostalno misli 43 posto građana, a da je manje samostalna smatra 19 posto birača.


Pokazalo je to istraživanje Dnevnika Nove TV. Dio građana smatra kako Predsjednica odluke donosi pod utjecajem HDZ-a i Tomislava Karamarka. Točnije, njih 30 posto misli da ta stranka i njen predsjednik vode glavnu riječ. Na pitanje o donošenju odluka 8 posto birača odgovorilo je – ne znam.

Premijer opet pisao predsjednici: 'Mislio sam da smo se sve dogovorili'

PREDSJEDNICA – I NJEZIN URED

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda nikad popularnija na društvenim mrežama, njezine nove fotke svi su jedva dočekali: "Ljepotice naša!" Kolinda Grabar-Kitarović Pogledajte koliko se Kolinda promijenila od svoje inauguracije, na još starijim fotografijama je neprepoznatljiva!

Iako je preseljenje navela kao izborno obećanje, većina građana, njih 44 posto, misli da predsjednica treba ostati raditi na Pantovčaku. Da se treba preseliti u Visoku misli njih 32 posto. Njih 4 posto misli da treba ići tamo gdje je jeftinije, a da treba ići negdje drugdje misli njih 3 posto. Ne zna njih 17 posto.

PREDSJEDNIČKI POTEZI – NAJBOLJI

Građani su na pitanja o dobrim i lošim potezima mogli izabrati više odgovora. Najviše ih je odabralo posjet Njemačkoj, 52 posto birača. Zatim su tu razgovori s političkim strankama, što dobrim smatra 51 posto birača. Susret sa ženama u politici, gospodarstvu i javnom životu dobrim smatra 46 posto birača, a posjet BIH njih 43 posto. 41 posto kao dobar potez navelo je formiranje Savjeta za obranu.

PREDSJEDNIČKI POTEZI – NAJLOŠIJI

39 posto građana lošim potezom smatra uklanjanje Titove biste s Pantovčaka nakon 2 i pol desetljeća. Potom je tu odugovlačenje s preseljenjem u Visoku, što je odabralo 38 posto birača. Priopćenje kojim traži premijerovu ostavku lošim potezom smatra 28 posto birača. Slanjem zahtjeva za sjednicom Vlade odabralo je 8 posto njih, a 7 posto pak lošim vide razgovore s političkim strankama.

OČEKIVANIH 60 DANA MANDATA

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon 60 dana mandata svoj posao odrađuje očekivano za većinu građana. Tako misli njih 53 posto. 28 posto njih kaže kako radi ispod njihovih očekivanja, a 11 posto – iznad očekivanja. Ne zna njih 8 posto.

Predsjednica je najviše podbacila kod birača starijih od 60 godina koji su najkritičniji i njih 37 posto misli da loše radi, ispod njihovih očekivanja. S druge pak strane birači s osnovnom školom u najvećem broju kažu kako radi iznad njihovih očekivanja, točnije njih 20 posto.

Istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls 17. travnja na uzorku od 600 građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju