Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi zahvalila se na hrvatskoj vojnoj pomoći Ukrajinu. Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Hrvoja Krešića govorila je o Iranu i dronovima, ali i o svom nenajavljenom posjetu Tajvanu.

Galerija Nancy Pelosi i Andrej Plenković Nancy Pelosi Nancy Pelosi i Andrej Plenković +0 Nancy Pelosi

"Sjedinjene Države nastavit će pomagati Ukrajini neovisno o rezultatima skorih izbora u SAD-u", rekla je predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi u ponedjeljak u Zagrebu nakon sastanka s premijerom Plenkovićem. 

Amerikanci 8. studenoga izlaze na izbore za Kongres koji bi mogao promijeniti raspored snaga u Zastupničkom domu i Senatu. Analitičari smatraju da bi, ako kontrolu preuzmu republikanci, Washington mogao zaustaviti ili smanjiti potporu Ukrajini.

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić pitao je Pelosi hoće li miješanje Irana u rat u Ukrajini i njihovih dronova koji se koriste u ratu dovesti do eskalacije sukoba i gdje i kada možemo očekivati njezin idući nenajavljeni let?

Naime, let kojim je predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi doputovala na Tajvan bio je najpraćeniji u povijesti Flightradara24. "U trenutku kada je sletio u Taipeiju (let) SPAR19 pratilo je više od 708.000 ljudi u svijetu, što ga čini letom koji je najpraćeniji u stvarnom vremenu u povijesti Flightradara24", naveli su u priopćenju.

Sam posjet Tajvanu razbjesnio je Kinu

Pelosi se nasmijala na pitanje o nenajavljenom letu i kazala da Teheran čini veliku grešku te da je odnos Rusije i Irana poruka onim državama koje se suzdržavaju na glasanjima u globalnim tijelima kojima se osuđuje djelovanje Moskve, da "ponovno razmisle o tome".

Nancy Pelosi i Andrej Plenković Pelosi nakon sastanka s Plenkovićem: "Vaše iskustvo iz rata može pomoći Ukrajincima i drugim žrtvama ruske agresije"

Naglasila je kako Ukrajina protiv dronova ostvaruje "određene uspjehe". "To je opasna tehnologija koja se mora zaustaviti", rekla je Pelosi.

Nancy Pelosi Pelosi uoči dolaska u Zagreb: "Hrvatska je naš ključni saveznik, produbit ćemo veze među našim narodima"

Što se tiče posjeta idem tamo gdje sam pozvana, kazala je Pelosi. 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju