Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki je hvale, drugi baš i ne

Predsjednica ponovno seli Ured, no kakav je uopće učinak tog preseljenja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović ponovno seli svoj ured s Pantovčaka. I to na četiri dana.

Nakon Splita, Pule i Vukovara, idući tjedan, od utorka do petka, Kolinda Grabar Kitarović boravit će u u Zadru te na otocima zadarskog arhipelaga, kako bi se upoznala sa životom otočana izvan turističke sezone te njihovim problemima u svakodnevnom životu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti" Gradonačelnik Koprivnice o radnim dolasku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Stižu i strani diplomati Predsjednica seli ured u Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Idući tjedan Predsjednica ured seli u Zadarsku županiju, a najviše vremena planira provesti po otocima.

'Nadamo se da posjetom i obilaskom, Dugog otoka, Molata, Premude, Oliba, Silbe, Paga da će upoznati kompletnu problematiku, od gospodarstva, povezanosti, vodopskrbe, i zadnja što je bilo aktualno snižavanje proračuna za subvencije za prijevoz i subvenciju vode', rekao je Denis Barić, predsjednik Otočnog Sabora.

Otočani vjeruju da će od Predsjednice biti koristi. U srcu sezone svoj je ured na desetak dana premjestila u Split. 'Tu vidim potvrdu da gospođa predsjednica podržava sadašnji ustroj hrvatskih županija. Značajan je njezin posjet otocima, priobalju i dalmatinskoj zagori, u krajeve i mjesta gdje gotovo nikad viši dužnosnik nije došao, to je jedno ohrabrenje našem narodu, optimizam, a toga nam zaista treba', kazao je Zlatko Ževrnja, Župan Splitsko-dalmatinske županije (HDZ).

Osim što je kako kaže župan širila optimizam i družila se s građanima, posjet splitsko-dalmatinskoj županiji, ostao je upamćen po uvođenju trajekta u Supetarski porat. Nekoliko dana Ured predsjednice selio se i u Pulu. Istrijani se konkretnih učinaka ako ih je bilo ne sjećaju. Zadnje izmještanje Ureda bilo je u Vukovar.

'Moram se zahvaliti na ovaj način i pozdraviti praksu što je kako je predsjednica i rekla, barem je na tri dana napravila od Vukovara glavni grad Hrvatske. Naravno da je taj posjet samo prvi korak, nakon toga će uslijediti realizacija i rješavanje istaknutih problema', kaže Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Konkretnih rješenja još nema, kao ni najave o dolasku premijera, koji kreće u mini turneju po Slavoniji.Premijeru se, čini se, ne raduju kao predsjednici. Ipak je ona vozila kombajn, lovila ribu,...pjevala pjesma. Nakon Zadra, Ured predsjednice najavljeno je krajem lipnja seli u Međimurje, a potom u Gorski kotar.

'Gospođa predsjednica je imala prilike susresti se sa desecima naših udruga, stotinama građana zaposlenih i nezaposlenih, seljaka, ribara, branitelja, intelektualaca i u tom izravnom kontaktu osjetiti bilo naroda i osjetiti kako funkcionira život ovdje. Također bi istaknuo da predstavnici raznih udruga nisu morali odlaziti na Pantovčak i nego su sve razgovore obavili ovdje u. Na taj način nisu morali trošiti dodatna sredstva', zaključuje Ževrnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene