Obavijesti Video Pretražite Navigacija
28.obljetnica

Kolinda Grabar-Kitarović posjetila ATJ Lučko

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Ured predsjednice)
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Ured predsjednice) Foto: Ured predsjednice
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak je posjetila Zapovjedništvo Antiterorističke jedinice Lučko čiji je razvoj ocijenila strateški važnim za sigurnost Hrvatske i siguran život svih građana.

Predsjednica je ATJ Lučko posjetila uoči obilježavanja 28. obljetnice njezina osnutka te kod spomen obilježja odala počast poginulim pripadnicima.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti"

"Prilikom susreta sa zapovjednicima i pripadnicima ATJ Lučko predsjednica Grabar-Kitarović razgovarala je o značaju i ulozi Antiterorističke jedinice te o njihovoj osposobljenosti za brzo, pravovremeno i učinkovito djelovanje u raznim nepredviđenim situacijama na kopnu, vodi i u zraku.

Izrazivši uvjerenje kako su pripadnici ATJ Lučko spremni prihvatiti svaki mogući izazov, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako međunarodni terorizam te druge stvarne ili potencijalne ugroze nalažu svakoj ozbiljnoj državi razvoj postrojbi koje mogu djelovati u okolnostima koje zahtijevaju brzu i snažnu redarstvenu reakciju", priopćio je Ured predsjednice.

Grabar-Kitarović je istaknula kako je već samo postojanje takve postrojbe važan element odvraćanja moguće ugroze, a njezin razvoj ocijenila od strateške važnosti za sigurnost Republike Hrvatske i siguran život svih građana, dodaje se u priopćenju.

Čestitajući pripadnicima ATJ Lučko obilježavanje 28. godišnjice osnutka, predsjednica im je zaželjela puno uspjeha u izvršavanju svih budućih zadaća, u nadi da će ih biti što manje. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene