Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prekidana pljeskom

Predsjednica kanadskom premijeru: ''Imamo manje otoka, ali na natjecanju ljepote...''

Kolinda Grabar-Kitarović i Justin Trudeau (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović i Justin Trudeau (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović i Justin Trudeau (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović i Justin Trudeau (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kolinda Grabar-Kitarović i Justin Trudeau (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Kanade Justin Trudeau susreli su se u Hamiltonu u Kanadi s predstavnicima hrvatske zajednice.

''Drage Hrvatice i Hrvati i kanadski prijatelji, velika mi je čast biti ovdje. Bez vas ja ne bih bila bila ovdje'', poručila je Predsjednica i odmah izazvala oduševljenje okupljenih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon pobjede Pogledajte što je Kolinda poručila kanadskom premijeru nakon pobjede hrvatske reprezentacije Slika nije dostupna TRUDEAU ODGOVORIO PROSVJEDNICIMA Kanadski premijer oštro po vozačima koji prosvjeduju zbog obaveznog cijepljenja: "Nećemo popustiti!"

''Justine, hrvatska zajednica u Kanadi djeluje 28 godina. Posljednih nekoliko dana slušala sam njihove priče, rekli su mi da su se devedesetih godina borili za naša prava da imamo svoju državu'', rekla je Predsjednica. Dodala je da joj sva ta sjećanja bude emocije. ''Emocije nas čine ljudima'', naglasila je.

Prisjetila se ponovno svog života u Kanadi i naglasila da je bila oduševljena ljepotom zemlje. ''Kamo god smo išli sreli smo Hrvate'', rekla je. ''Hrvatskih 1246 otoka teško se mogu usporediti s kanadskih 30 tisuća, ali, žao mi je što to moram reći, Justine, da imamo natjecanje u ljepoti...'', rekla je kroz smijeh. Naglasila je da nikad nije stvar u geografskoj veličini i broju ljudi, nego je stvar u ideji, srcu, entuzijazmu, zajedništvu i ljudima.

Kolinda Grabar-Kitarović i Justin Trudeau (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović i Justin Trudeau (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Rekla je da joj je hrvatska zajednica diljem svijeta u srcu i da se Hrvatska treba brinuti o svojim ljudima, kao i njihova druga domovina Bosna i Hercegovina.

Predsjednica je rekla i da je na sastanku s poslovnim ljudima iz Kanade i SAD-a očekivala mnogo više kritika o poslovanju u Hrvatskoj, ali da se stvari kreću nabolje. ''Hrvatska je otvorena za posao i pozivam Kanadu da pošalje delegaciju da potvrdimo našu gospodarsku suradnju'', rekla je.

Kolinda Grabar-Kitarović i Justin Trudeau (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović i Justin Trudeau (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

U govoru stalno prekidanom pljeskom više je puta istaknula prijateljstvo dviju zemalja. ''Da sad imam čašu, nazdravila bih ne samo prijateljstvu Kanade i Hrvatske i naših naroda, nego bih rekla Bog blagoslovio Kanadu, Bog blagoslovio Hrvatsku'', zaključila je hrvatska predsjednica.

Aktualno "Govor tijela Predsjednice i kanadskog premijera jasno pokazuje da među njima postoje simpatije i naklonost" +0 Predsjednica u službenom posjetu Kanadi (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska "Govor tijela Predsjednice i kanadskog premijera jasno pokazuje da među njima postoje simpatije i naklonost" 1/1 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene