Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Budite odgovorni"

Predsjednica HUP-a žestoko po političarima i Vladi: "Vašu neodgovornost skupo plaćamo, ostavite se jeftinog populizma i primite se posla"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo pohvala, a zatim niz kritika. Tako je Vlada prošla na obilježavanju Dana poduzetnika.

Iz Udruge poslodavaca pohvalili su Vladu za porezno rasterećenje poduzetnika i građana, ali i naglasili da je to malo. Istaknuli su kako se reforme i dalje obećavaju, ali ne provode, dok je Hrvatska u gospodarskom smislu među posljednjima u gotovo svim kategorijama koje se uspoređuju s drugim državama.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić IMA LI NADE? Poslodavci traže rasterećenje troška rada, Marić objasnio: ''Ključne su dvije stvari'' Slika nije dostupna DA ILI NE? Niži PDV na gorivo? Marić objasnio stav, a poslodavci traže uvođenje plutajuće stope

"Želim poručiti našim članovima Vlade, našim saborskim zastupnicima, liderima i vodstvu svih političkih stranaka i svim drugima koji na bilo koji način sudjeluju u upravljanju, bilo na nacionalnoj, bilo na lokalnoj razini, molimo vas budite odgovorni. Vašu neodgovornost hrvatski građani i mi hrvatski poduzetnici skupo plaćamo. Budite odgovorni, ostavite se jeftinog populizma i primite se se posla.

S ovim gdje smo sada ne možemo i ne smijemo biti zadovoljni", poručila je predsjednica HUP-a Gordana Deranja. Na skupu poduzetnika ove godine nema premijera Andreja Plenkovića, koji se u Vladi u isto vrijeme sastao s potpredsjednicom suda Europske unije. Poslao je svoje ministre.

Zdravko Marić hvalio se rastom BDP-a od 3,9 posto i poreznom reformom. Ministrima je čestitala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je zaželjela ipak manje poreze za poduzetnike.

"Želimo biti država stvorena po mjeri čovjeka, imamo sve preduvjete za najkvalitetniji život. Osigurajmo i poslove koji pružaju mogućnost ljudima da takav život doista i žive", poručila je Predsjednica.

"Ova posljednja objava od kreditne rejting agencije Fitch još je jedna dobra vijest, dobar pokazatelj i dobra potvrda smjera kojim smo krenuli, odnosno koji smo zacrtali i to je sigurno, ja bih rekao, ohrabrujuće", izjavio je ministar financija Zdravko Marić.

Aktualno Nakon tragedije u HE Dubrovnik: "Optužbe protiv njih nisu nimalo bezazlene, mogli bi dobiti i do 15 godina zatvora" Hidroelektrana Dubrovnik, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hidroelektrana Dubrovnik, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Još se ne zna uzrok nesreće u hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Još se ne zna uzrok nesreće u hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hidroelektrana Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hidroelektrana Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hidroelektrana Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hidroelektrana Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Paula Klaić Saulačić donosi detalje o HEP-u (Foto: Dnevnik.hr) Paula Klaić Saulačić donosi detalje o HEP-u (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Adrija Jarak donosi detalje o kaznenim prijavama (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Nakon tragedije u HE Dubrovnik: "Optužbe protiv njih nisu nimalo bezazlene, mogli bi dobiti i do 15 godina zatvora" 1/6 >>

 

 

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene