Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudu predana nova jamstva

Otkriveno tko je anonimna osoba iz Njemačke koja nekretninom jamči za Sanaderovu slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, Goran Suić, predao je sudu nova jamstvo za njegov izazak na slobodu.

Među nekretninama, koje su ponuđene kao zalog za izlazak na slobodu bivšeg premijera Ive Sanadera, nalazi se kuća u Komarni, bivšeg predsjednika sabora Luke Bebića, koja je kako doznajemo, u međuvremenu dobdatno dobila na vrijednosti, jer je napravljen bazen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Javne politike Jedna od osnovnih potreba u Hrvatskoj je postala luksuz: Je li moguć zaokret? Ilustracija Javne politike Kako se gradovi u Hrvatskoj nose s jednom od najvećih kriza? ''Mi smo davno shvatili da posao neće nitko odraditi umjesto nas''

Zatim su ponuđena jamstva za stanove u Zagrebu bivših zastupnika HDZ-a Maria Zubovića i Jerka Rošina, stan u Zagrebu obitelji Sanaderovog odvjetnika Gorana Suića, stan u Splitu pokojnih roditelja Mirjane Sanader, supruge bivšeg premijera, koji sada glasi na njezino ime, te stan u Zagrebu u vlasništvu osobe iz Njemačke čiji identitet odvjetnici na početku nisu htjeli otkriti. Međutim, u međuvremenu je otkriveno tko je vlasnik nekretnine -  riječ je o Josipu Radošu.

Sve su nekretnine zajednički u vrijednosti iznad 12,4 milijuna kuna, koliko je sud zatražio za jamčevinu.

Odvjetnici bivšeg premijera izjavili su kako očekuju da će se sudsko izvanraspravno vijeće sastati što je moguće prije, te razmotriti novu dokumentaciju i donijeti odluku.

Priložena je i nova dokumentacija za kuću u Kozarčevoj, za koji je tijekom prve predaje dokumenata, nedostajala potvrda o etažnom vlasništvu.

Na pitanje Goranu Suiću zašto nekretninom svoje obitelji jamči za izlazak na slobodu bivšeg premijera, on je samo kratko rekao kako 'zna da Sanader neće pobjeći, jer ga je dovoljno upoznao u ove četiri godine, koliko ga brani'.

Sanaderu odbijena jamčevina, doznajemo što je dovelo do takve odluke suda

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda je na ranijoj sjednici odlučilo te službeno odbilo ponudu obrane Ive Sanadera za priznavanjem dvije nekretnine kao jamstva da se bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu istražni zatvor zamjeni obranom sa slobode od Uskokovih optužbi za korupciju u slučaju Fimi media.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene