Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

MUP je danas poslijepodne izvijestio da je Pravilnik o kućnom pritvoru supotpisao državni tajnik Ivica Buconjić, a ne bivši ministar Ivica Kirin, kao što je objavljeno.


- MUP odbacuje tvrdnje iz naslova, kao i tvrdnje iz uvoda teksta da je 'bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin gotovo istodobno s božićnim lovom na Bilogori supotpisao Pravilnik o kućnom pritvoru, upravo o onoj pravosudnoj mjeri zbog kršenja koje je njegov lovački drug general Mladen Markač morao natrag u Haag, a on podnijeti ostavku', stoji u priopćenju MUP-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Kirin lovio s Markačem iako je potpisao pravilnik o kućnom pritvoru Slika nije dostupna Sporni lov: Prijedlog za glasovanje o povjerenju gradonačelniku Virovitice

U MUP-u kažu da Pravilnik 28. prosinca nije supotpisao Kirin nego državni tajnik MUP-a Ivica Buconjić, sukladno svojim ovlastima u slučaju odsutnosti ministra unutarnjih poslova.

Inače, navedeni Pravilnik, koji prema Zakonu o kaznenom postupku donosi ministrica pravosuđa uz suglasnost ministra unutarnjih poslova, objavljen je u ponedjeljak u Narodnim novinama. 

Na kraju dokumenta kao supotpisnici navedeni su Ivica Kirin i Ana Lovrin, a glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun je uz demantiji dodatno objasnio kako je uobičajeno da na svakom takvom službeno dokumentu uvijek stoji ime nadležnog ministra, a ne potpisnika u zamjeni.