Sa 135 glasova za, jednim suzdržanim i jednim glasom protiv, završeno je 6. zasjedanje saziva Hrvatskog sabora.


Predsjednik sabora Luka Bebić pozvao je zastupnike da se rastanu uz čašicu i zajedničko fotografiranje.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković o ukidanju prireza: Gradovi i općine mogu kroz porez na dohodak kompenzirati gubitak prihoda Sjednica Predsjedništva Sabora Najavljena velika promjena na sjednicama Sabora: "Danas sam naučio da se HDZ-u na nježan način treba reći kako je ukradena milijarda"

'Dame i gospodo, zahvaljujem na suradnji, koja je nekad bila ugodna nekad manje ugodna, ali je bila kontinuirana. Svima, bez obzira na dresove i boje dresova, želim dobro zdravlje i da vam se ispuni ono što želite', rekao je Bebić kojem su prvi  došli čestitati Zoran Milanović i Milanka Opačić.

Točno u podne počela je zadnja sjednica 6. saziva Hrvatskog sabora. No, Luka Bebić odgodio je početak sjednice za 12:25 sati, kako bi se skupio potreban kvorum u Saboru kojim bi se mogle donositi odluke.

'Ako se dogodi da nemamo kvorum za izglasavanje raspuštanja mandata, onda Sabor dalje radi. Saboru ovaj mandat po Ustavu traje 4 godine, a to je 11. siječnja 2012., ako ga raspustimo ranije, i formalno to postaju izvanredni izbori jer nitko nije jači od Ustava', rekao je Bebić uoči odgode

No, nakon ucjene o datumu izbora, oporbeni zastupnici vratili su se u Sabor i tako osigurali kvorum, odnosno, omogućili izglasavanje zakona i raspuštanje rada Sabora. Luka Bebić rekao je zastupnicima kako je lijepo gledati sabornicu kada su u njoj svi zastupnici, te im se zahvalio.U Saboru je tako bilo prisutno 138 zastupnika. 

>> Premijerka rekla da ide popiti kavu i mahnula Bagi

Jučer je u Saboru  bez rasprave 'prošlo' više točaka, a zastupnici iz HDZ-a raspravljali su o prijedlogu Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske da Sabor donese Zaključak o položaju hrvatske nacionalne manjine u susjednim i drugim europskim državama s posebnim osvrtom na hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju