Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preliminarni razgovori

'Pozitivni signali EK na mogućnost gradnje Pelješkog mosta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnik ministrice vanjskih poslova Hrvoje Marušić izjavio je u srijedu kako je Hrvatska od Europske komisije dobila pozitivan signal na mogućnost da aplicira za sredstva europskih fondova za izgradnju Pelješkog mosta.

'Ministrica Pusić je u svojstvu nacionalnog koordinatora europskih poslova već nekoliko tjedana u intenzivnoj komunikaciji s predstavnicima Europske komisije. Nakon prvih preliminarnih razgovora ministrice Pusić s predstavnicima Europske komisije dobili smo pozitivne signale', rekao je Marušić za Hrvatski radio komentirajući pisanje medija da će vlada od europskih fondova tražiti novac za gradnju Pelješkog mosta.

>> Zbog novca iz europskih fondova razmišlja se o Pelješkom mostu

'Tehnički gledano, most kao takav je moguće kandidirati, međutim ostaje puno posla i razgovora o detaljima, tehničkim, financijskim, pravnim, ali to je u tijeku', dodao je Marušić i istaknuo da će se ministrica Pusić već u ponedjeljak o toj temi razgovarati s povjerenikom za regionalnu politiku Johannesom Hahnom.

'Možemo biti optimisti ali stvar nije gotova', rekao je Marušić. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Turizam na Pelješcu, ilustracija - 1 15.000 vozila na dan Kako je Pelješki most olakšao sezonu na jugu, a skočila je i potražnja za nekretninama Pelješki most Poskupljenje građevinskog materijala Konačna cijena za Pelješki most bit će puno veća: Pogledajte koliko Hrvatska još mora platiti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene