Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pomoćnik ministrice vanjskih poslova Hrvoje Marušić izjavio je u srijedu kako je Hrvatska od Europske komisije dobila pozitivan signal na mogućnost da aplicira za sredstva europskih fondova za izgradnju Pelješkog mosta.


'Ministrica Pusić je u svojstvu nacionalnog koordinatora europskih poslova već nekoliko tjedana u intenzivnoj komunikaciji s predstavnicima Europske komisije. Nakon prvih preliminarnih razgovora ministrice Pusić s predstavnicima Europske komisije dobili smo pozitivne signale', rekao je Marušić za Hrvatski radio komentirajući pisanje medija da će vlada od europskih fondova tražiti novac za gradnju Pelješkog mosta.

>> Zbog novca iz europskih fondova razmišlja se o Pelješkom mostu

'Tehnički gledano, most kao takav je moguće kandidirati, međutim ostaje puno posla i razgovora o detaljima, tehničkim, financijskim, pravnim, ali to je u tijeku', dodao je Marušić i istaknuo da će se ministrica Pusić već u ponedjeljak o toj temi razgovarati s povjerenikom za regionalnu politiku Johannesom Hahnom.

'Možemo biti optimisti ali stvar nije gotova', rekao je Marušić. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 2 A što je s pristupnim cestama? Grade se tuneli, vijadukti, mostovi... Pogledajte animaciju koja prikazuje kako će se stizati do Pelješkog mosta Marjan Pipenbaher, glavni projektant Pelješkog mosta Glavni projektant Pelješkog mosta otkrio kakvim sve vremenskim (ne)prilikama ova grdosija može prkositi: ''Kinezi su se stvarno potrudili''