Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak projekt od kojeg su odustali?

Zbog novca iz europskih fondova razmišlja se o Pelješkom mostu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske željeznice obnavljat će se dijelom i iz novca europskih fondova.

U sljedeće tri godine od Europe možemo bespovratno dobiti nekoliko milijardi eura.

Pročitajte i ovo Kontrasmjer na Pelješkom mostu Nevjerojatno opasan potez VIDEO "Bog te mazo!" Vozio u kontrasmjeru na Pelješkom mostu, automobil mu jurio u susret Turizam na Pelješcu, ilustracija - 1 15.000 vozila na dan Kako je Pelješki most olakšao sezonu na jugu, a skočila je i potražnja za nekretninama

Osim za željeznice, novac se može koristiti za sve prometnice.

U Vladi ne isključuju mogućnost da se ipak ne odustane od projekta Pelješki most.

Naime, ako bi ga se moglo platiti bez zaduživanja europskim novcem, most bi ipak mogao zaživjeti.

>> Hoće li HŽ ovim potezima uspjeti postići da i VI putujete vlakom?

>> Karamarko: Surađivat ću s Milanovićem ako se nastavi gradnja Pelješkog mosta

'U ovom trenutku je prerano reći. Prioritet hrvatske Vlade je izgradnja koridora preko Neuma. I uskoro će biti formirano tripartitno povjerenstvo Hrvatske EU i BiH', rekao je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Poljska je najbolji europski primjer kako iskoristiti bespovratni novac. Krizu zato ta država podnosi puno bolje od nas. Alternativa je bila poznata.

Ove godine iz EU možemo dobiti 140 milijuna eura. Iduće godine Europa će za nas spremiti 520 milijuna eura,a od 2014 na raspolaganju će nam biti 1,10 milijardi eura

'Dakle, preko osam milijardi kuna besplatnog i bespovratnog novca', rekao je Grčić. Europski je novac namijenjen infrastrukturi, razvoju malog i srednjeg poduzetništva, prometu ali i okolišu. Taj bi novac mogao spasiti sudbinu Pelješkog mosta.

Od 2007. do danas izvukli smo 330 milijuna eura oko pola ponuđenog. Vlada će za lakše izvlačenje EU novca zaposliti oko 200 ljudi.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene