Požega pod vodom (Foto: pozega.eu) - 1
Požega pod vodom (Foto: pozega.eu) - 1 Foto: pozega.eu

U nedjelju poslijepodne Požegu je zasula obilna kiša i tuča veličine lješnjaka. Uslijed padalina nabujao je potok Vranduk, te je poplavljeno više privatnih objekata. Šteta se zbaraja i u vrtovima, voćnjacima i nasadima na poljoprivrednim površinama.


''Sve nam je poplavljeno, bili smo u Vodoprivredi, u nekoliko navrata smo se žalili, no praktički su nas izjurili iz ureda, te nakon našeg odlaska nisu ništa učinili'', požalila se gospođa Franekić iz Požege, piše pozega.eu

Vezani članci Nevrijeme zahvatilo zemlju U dijelove Hrvatske stigla velika promjena vremena: U Bujama obilna kiša s komadićima leda, u Zagorju tuča Nevrijeme u Zagrebu Hrvatsku zahvatilo nevrijeme: "Bilo je silovito! Vjetar je izbio rolete, a ujutro ćemo vidjeti što je ostalo od vrta"

U nedjelju poslijepodne poplavio je potok Vranduk te je bujica nosila sve pred sobom u naselju u kojem živi gospođa Franekić. Voda je stanovnicima ušla u podrumske prostorije i dvorišta. Buijca potoka, prema pisanju portala, nosi drvlje, kamenje i zemlju u dvorišta, podrume i na kolnik.

Stanovnici tvrde da se ovo moglo očekivati, jer na zamolbe da se nešto poduzme nitko nije reagirao, a najviše prozivaju nadležne vodoprivredne službe tvrdeći da im redovno plaćaju doprinose svake godine.

Mještani priručnim alatima pokušavaju sačuvati svoju imovinu i spasiti ono što se može, jer kažu da su prepušteni sami sebi za vrijeme svake malo jače kiše. Problema ima i u drugim dijelovima grada posebno brdskim, a u nizinskom području dosta je poplavljenih podruma.