Požega pod vodom (Foto: pozega.eu) - 1
Požega pod vodom (Foto: pozega.eu) - 1

U nedjelju poslijepodne Požegu je zasula obilna kiša i tuča veličine lješnjaka. Uslijed padalina nabujao je potok Vranduk, te je poplavljeno više privatnih objekata. Šteta se zbaraja i u vrtovima, voćnjacima i nasadima na poljoprivrednim površinama.


''Sve nam je poplavljeno, bili smo u Vodoprivredi, u nekoliko navrata smo se žalili, no praktički su nas izjurili iz ureda, te nakon našeg odlaska nisu ništa učinili'', požalila se gospođa Franekić iz Požege, piše pozega.eu

Vezani članci Snijeg u Austriji (Foto: Screenshot/APTN) - 7 Sela odsječena, nema struje ni telefonskih linija: Snijeg zatrpao Austriju, proglašena najviša opasnost od lavina Poplavljen podvožnjak u Škorpikovoj (Foto: Matija Habljak/Pixsell) - 8 Kolaps u Zagrebu: Obilna kiša otežava promet, voda prodrla i u skladište humanitarne organizacije - "Šteta je neopisiva..."

U nedjelju poslijepodne poplavio je potok Vranduk te je bujica nosila sve pred sobom u naselju u kojem živi gospođa Franekić. Voda je stanovnicima ušla u podrumske prostorije i dvorišta. Buijca potoka, prema pisanju portala, nosi drvlje, kamenje i zemlju u dvorišta, podrume i na kolnik.

Stanovnici tvrde da se ovo moglo očekivati, jer na zamolbe da se nešto poduzme nitko nije reagirao, a najviše prozivaju nadležne vodoprivredne službe tvrdeći da im redovno plaćaju doprinose svake godine.

Mještani priručnim alatima pokušavaju sačuvati svoju imovinu i spasiti ono što se može, jer kažu da su prepušteni sami sebi za vrijeme svake malo jače kiše. Problema ima i u drugim dijelovima grada posebno brdskim, a u nizinskom području dosta je poplavljenih podruma.