Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na požarištima kod Tupčepa i Podgore i u šumi Parka prirode Biokovo protekle noći izbila je vatra na nekoliko mjesta.


Gasiteljima iz dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja koji saniraju požarište od jutros u gašenju požara i saniranju rubnih i teško pristupačnih dijelova požarišta pomaže i jedan kanader, kao i zaposlenici Parka Prirode Biokovo i Hrvatskih šuma.

Vezani članci U požaru izgorio dio krova i restorana Baltazar u Zagrebu - 5 U Zagrebu izgorio krov i dio popularnog restorana Baltazar, vatrogasci još dežuraju na požarištu Vatrogasci, ilustracija Požar u skladištu neopasnog otpada kod Varaždina: Na teren izašli vatrogasci, mjesto događaja osigurala policija

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina tvrdi kako je požarište pod potpunim nadzorom gasitelja, ali upozorava žitelje i goste Makarske, Tučepa i Podgore da su i u idućih nekoliko dana moguće sporadične vatre na opožarenom području zbog visokih temperatura. Ističe pritom da će vatrogasci manje požare vrlo brzo ugasiti.

Gasiteljima s Makarskog primorja u sanaciji požarišta pomažu i tri vatrogasne ekipe iz Zagreba.

Kod Podgore i Tučepa opožareno je 410 hektara, nitko nije ozlijeđen, a štete u šumi i maslinicima, kojih je više od tisuću otišlo u plamen nisu male i utvrđuju se, kao i uzroci izbijanja požara, dodao je Glavina.

Ravnatelj Parka prirode Biokovo Velimir Vidak Buljan kazao je kako je stradalo oko 30 hektara Parka pa je ulaz u Park prirode Biokovo kod Tučepa i dio prema prijevoju Staza neprepoznatljiv. Šteta u Parku doista je velika, u ekonomskom i u turističkom smislu, rekao je. (Hina)