Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgorjelo 105 hektara šume i raslinja

Požari kod Zadra ugašeni, vatrogasci i dalje nadziru područje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rano jutros ugašeni su požari koji su jučer poslijepodne buknuli u Donjoj Murvici, u blizini Zadra, i u zaseoku Baričevićima, a u njima je izgorjelo 105 hektara hrastove šume i niskog raslinja.

S obzirom na veličinu površine zahvaćene požarom i vremenske uvjete, vatrogasci i dalje nadziru to područje, rekli su u zadarskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Vatra je u nerazjašnjenim okolnostima buknula na dva područja pokrivena gustom hrastovom i borovom šumom.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

>> VIDEO: Buknuo i drugi požar, Zadar u dimu, sumnja se na podmetanje

U Donjoj Murvici požar je zahvatio i minirano područje, a oko dva kilometra dalje u gustoj borovoj šumi Čubrijanu, u zaseoku Baričevićima, buknuo je novi požar pa je o svemu obaviještena policija.

Gašenje požara otežavala je jaka bura, zbog koje nisu mogli poletjeti kanaderi. Ipak, vatrogasne postrojbe iz Zadra i okolice uspjele su zaustaviti vatru koja je u jednom trenutku došla nadomak kuća u zaseoku Baričevićima. U gašenju je sudjelovalo 40-ak vatrogasaca s 18 vozila. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene