Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umornim gasiteljima iz gotovo cijele županije, kojih se na terenu nalazi dvjestotinjak sa 50 vozila, cijeli dan pomažu i četiri kanadera.


Veliki požar koji je u petak navečer buknuo na predjelu Ivašnjak, u Lokvi Rogoznici nedaleko od Omiša, i u kojem je izgorjelo 200 hektara mlade borove šume pod kontrolom je vatrogasaca i do večeri bi mogao biti lokaliziran nakon čega bi se pristupilo sanaciji požarišta, doznaje se popodne od glavnog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.

Vezani članci Nakon potresa, požar im progutao kuću - 2 Požar usred noći ovoj je obitelji iz okolice Gline odnio sve: "Vrištala je, jedva je uspjela sići jer se buktinja već proširila. Sve stvari, donacije za novi objekt, sve je ostalo u kući..." Slika nije dostupna "Okružen sa svih strana": Požar kod Omiša pod kontrolom, vatrogasci dežurali cijelu noć

Umornim gasiteljima iz gotovo cijele županije, kojih se na terenu nalazi dvjestotinjak sa 50 vozila, cijeli dan pomažu i četiri kanadera koji gase dobar dio teško pristupačnog terena.

Požar je buknuo u petak u 21,15 sati, kada je planulo na više mjesta, te je vatra nošena burom stigla nadomak kuća. Izgorjelo je jedno parkirano i neregistrirano vozilo, no ljudskih žrtava srećom nije bilo. Zbog gustog dima nakratko je jutros bila zatvorena i Jadranska magistrala kod Lokve Rogoznice.

VELIKI POŽAR KOD OMIŠA: 180 vatrogasaca brani kuće, u pomoć stigla četiri kanadera

Iako se još službeno ne zna kako je vatra buknula, jer se očevid na mjestu događaja ne može obaviti dok se požar u potpunosti ne ugasi, brojni mještani Lokve Rogoznice u vezu s njim dovode svoga mještanina koji je navodno jučer kasno popodne palio stari namještaj, te mu je vatra u jednom trenutku izmakla kontroli.

Policija i vatrogasci takvu informaciju nisu potvrdili, nego su samo kazali da će očevid pokazati zašto je buknuo požar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook