Zračne snage (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Zračne snage (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Dva kanadera iz vojarne u Zemuniku upućena su u utorak popodne na gašenje novog požara na lokaciji Bijeli Vir-Glušci kod Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


I dalje gori na lokaciji Bijeli Vir-Glušci kod Metkovića.

Vezani članci Zapalio se autobus koji je prevozio djecu na nogometni turnir (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) - 1 Reporterka Dnevnika Nove TV s mjesta nesreće: "Zaista je strašno ovo što je ostalo od autobusa, vatra se proširila, gasi je 30-ak vatrogasaca" Slika nije dostupna Zračne snage gasile pet požara

Požarište kod Kistanja još je aktivno, a zračne snage i dalje čine sve kako bi zaustavile napredovanje tog požara i stavili ga pod nadzor gasitelja, stoji u priopćenju Ministarstva obrane.

Tijekom dana zračne snage bile su angažirane i na požarištu Dinara (Vještić Gora-Katića Tori) u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a taj požar gasila su tri Airtractora.

Iz MORH-a su izvijestili i da su od početka ovogodišnje protupožarne sezone, od 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale u gašenju 143 požara (52 u Šibensko-kninskoj, 47 u Splitsko-dalmatinskoj, 33 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1120 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 36 200 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta. (Hina)