Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neosnovane prijave

Povjerenstvo za sukob interesa neće pokrenuti postupke protiv Šeparovića, Hajdaša Dončića i Barišića

Povjerenstvo za sukob interesa, arhiva (Foto: Pixell)
Povjerenstvo za sukob interesa, arhiva (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Povjerenstvo za sukob interesa, arhiva (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo je u petak pokrenuti postupke protiv predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, bivšeg krapinsko-zagorskog župana i SDP-ova zastupnika Siniše Hajdaša Dončića i bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, te je prijave za sukob interesa odbacilo kao neosnovane.

Povjerenstvo na svojoj sjednici nije utvrdilo povezanost Šeparovića s bivšim predsjednikom Uprave Croatia osiguranja Hrvojem Vojkovićem, kao ni bivšim premijerom Ivom Sanaderom, kojemu je Šeparović kao odvjetnik vodio ostavinsku raspravu.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Zoran Milanović Uoči početka kampanje Stigla prijava protiv Milanovića i Grbina: ''Zakonska odredba je jasna'' Ustavni sud o Zoranu Milanoviću Parlamentarni izbori 2024. Ustavni sud upozorio Milanovića i SDP: ''Možemo poništiti izbore''

Nije pronađen nikakav razlog za pokretanje postupka ni protiv Hajdaša Dončića zbog navodne povezanosti s poduzećem "Zagorski aerodrom", kao ni protiv Barišića zbog povezanosti s rektorom Sveučilišta Damirom Borasom.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak za utvrđivanje mogućeg sukoba interesa ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazora jer je kao dužnosnik dobio Nagradu Grada Zagreba 2016. godine u novčanoj vrijednosti od 50.000 kuna.

Povjerenstvo smatra spornim što je Nazor kao dužnosnik primio novčani iznos nagrade, iako može dobiti neku nagradu u obliku priznanja ili plakete. Pritom je odbacilo prijavu protiv njega da se službenim vozilom služi u privatne svrhe. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene