Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo je u petak pokrenuti postupke protiv predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, bivšeg krapinsko-zagorskog župana i SDP-ova zastupnika Siniše Hajdaša Dončića i bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, te je prijave za sukob interesa odbacilo kao neosnovane.

Galerija


Povjerenstvo na svojoj sjednici nije utvrdilo povezanost Šeparovića s bivšim predsjednikom Uprave Croatia osiguranja Hrvojem Vojkovićem, kao ni bivšim premijerom Ivom Sanaderom, kojemu je Šeparović kao odvjetnik vodio ostavinsku raspravu.

Vezani članci Nataša Novaković (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Detalji iz života: Tko je Nataša Novaković, nova šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa? Slika nije dostupna Povjerenstvo za sukob interesa u četvrtak o Grabar-Kitarović, Dalić, Mariću i Jakovini

Nije pronađen nikakav razlog za pokretanje postupka ni protiv Hajdaša Dončića zbog navodne povezanosti s poduzećem "Zagorski aerodrom", kao ni protiv Barišića zbog povezanosti s rektorom Sveučilišta Damirom Borasom.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak za utvrđivanje mogućeg sukoba interesa ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazora jer je kao dužnosnik dobio Nagradu Grada Zagreba 2016. godine u novčanoj vrijednosti od 50.000 kuna.

Povjerenstvo smatra spornim što je Nazor kao dužnosnik primio novčani iznos nagrade, iako može dobiti neku nagradu u obliku priznanja ili plakete. Pritom je odbacilo prijavu protiv njega da se službenim vozilom služi u privatne svrhe. (Hina)