Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo je u petak pokrenuti postupke protiv predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, bivšeg krapinsko-zagorskog župana i SDP-ova zastupnika Siniše Hajdaša Dončića i bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, te je prijave za sukob interesa odbacilo kao neosnovane.

Galerija


Povjerenstvo na svojoj sjednici nije utvrdilo povezanost Šeparovića s bivšim predsjednikom Uprave Croatia osiguranja Hrvojem Vojkovićem, kao ni bivšim premijerom Ivom Sanaderom, kojemu je Šeparović kao odvjetnik vodio ostavinsku raspravu.

Vezani članci Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Plenkovića i Butkovića: "To je pitanje za DIP" Anka Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) ''Sama sebe imenovala u komisiju'': Povjerenstvo pokreće postupak protiv Anke Mrak-Taritaš

Nije pronađen nikakav razlog za pokretanje postupka ni protiv Hajdaša Dončića zbog navodne povezanosti s poduzećem "Zagorski aerodrom", kao ni protiv Barišića zbog povezanosti s rektorom Sveučilišta Damirom Borasom.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak za utvrđivanje mogućeg sukoba interesa ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazora jer je kao dužnosnik dobio Nagradu Grada Zagreba 2016. godine u novčanoj vrijednosti od 50.000 kuna.

Povjerenstvo smatra spornim što je Nazor kao dužnosnik primio novčani iznos nagrade, iako može dobiti neku nagradu u obliku priznanja ili plakete. Pritom je odbacilo prijavu protiv njega da se službenim vozilom služi u privatne svrhe. (Hina)