Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je nesklad u imovinskoj kartici, sada već bivšeg, ministra državne imovine Gorana Marića.

Galerija


Potvrdili su to iz Povjerenstva reporterki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov. Zbog činjenice da je postupak prema zakonu zatvoren za javnost, više od toga ne mogu otkrivati.  

Vezani članci Josip Đakić (Foto: Dnevnik.hr) Đakić u imovinsku karticu nije prijavio auto, OPG, dionice, prihode, suprugine nekretnine, novi stan... Dalija Orešković i Andrej Plenković (Foto: Marko Lukunic/Patrik Macek/PIXSELL) Povjerenstvo za sukob interesa: Ne pokreću se postupci protiv Plenkovića, Ćorića i Gorana Marića

Zaključak su poslali Mariću na očitovanje za što ima 15 dana. Nakon što im se očituje - odlučivat će o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv bivšeg ministra državne imovine. 

Ministar državne imovine Goran Marić podnio je neopozivu ostavku 15. srpnja u Novom Vinodolskom, na potpisivanju ugovora o darovanju nekretnina.

Tada je rekao da mu je neshvatljivo "da je ozbiljan rad i procesi oživljavanja desetljećima zapuštene i otete državne imovine postao nebitan pred ciljanim rušiteljskim i dirigiranim medijskim pritiskom“.

Marićeva poslovanja s nekretninama sada češlja i USKOK.