Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka

Povjerenica za intergraciju: "Svi tražitelji azila i izbjeglice odmah moraju proći tečaj seksualnog odgoja"

Povjerenica za integracije Annette Widmann-Mauz (Foto: AFP)
Povjerenica za integracije Annette Widmann-Mauz (Foto: AFP) Foto: Afp
Ona je reagirajući na niz slučajeva silovanja u kojima su počinitelji bili izbjeglice iz Iraka, Sirije i Afganistana od kojih se posljednji dogodio u Freiburgu gdje je grupa Sirijaca silovala jednu studenticu, najavila i uvođenje institucije mentora

Povjerenica savezne vlade za integraciju Annette Widmann-Mauz u svjetlu višestrukih slučajeva silovanja gdje su počinitelji mladi izbjeglice traži obavezne tečajeve seksualnog odgoja za izbjeglice i tražitelje azila koji dolaze u Njemačku.

Pročitajte i ovo Ilustracija stručnjak upozorava Nisu svi svjesni onoga što je na kocki: "Ako Ukrajina izgubi, milijuni izbjeglica stižu u Europu" Ilustracija Zaustavili zlouporabu novca Njemačka uvela posebne kartice za migrante, neki nezadovoljni: "Ne želimo karticu, želimo gotovinu"

"Svi tražitelji azila i izbjeglice moraju odmah nakon dolaska u Njemačku i to već u prihvatnim centrima proći kroz tečaj koji bi im dao uvid u život u Njemačkoj a u to spada i spoznaja da je ovdje na snazi nulta tolerancija kada je u pitanju seksualno zlostavljanje i nasilje“, rekla je Widmann-Mauz u razgovoru za medijsku grupu Redakcijska mreža Njemačka u četvrtak.

Ona je reagirajući na niz slučajeva silovanja u kojima su počinitelji bili izbjeglice iz Iraka, Sirije i Afganistana od kojih se posljednji dogodio u Freiburgu gdje je grupa Sirijaca silovala jednu studenticu, najavila i uvođenje institucije mentora. Pritom bi se radilo o muškarcima koji već dulje vrijeme žive u Njemačkoj i koji bi novopridošlima trebali objasniti pravila ponašanja u Njemačkoj.

Za počinitelje grupnog silovanja u Freiburgu Widmann-Mauz traži najstrože kazne.

„Ovdje smo suočeni s odvratnim zločinom i svi oni koji dođu u Njemačku i počine ovakve zločine moraju biti kažnjeni i protjerani“, zaključila je povjerenica za integraciju.

Nakon slučaja grupnog silovanja u Freiburgu, i istražitelji u Muenchenu se bave jednim slučajem grupnog silovanja gdje se sumnja na jednu grupu izbjeglica iz Afganistana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene