Prosvjedi u Njemačkoj zbog silovanja Njemica od strane migranata (Foto: AFP)
Prosvjedi u Njemačkoj zbog silovanja Njemica od strane migranata (Foto: AFP) Foto: AFP

U njemačkom sveučilišnom gradu Freiburgu sazvane su demonstracije građanstva nakon što je prije dva tjedna skupina migranata, većinom Sirijaca, brutalno silovala 18-godišnju studenticu.


Protuimigrantska stranka Alternativa za Njemačku (AfD) pozvala je građane da izađu na ulice kako bi se pobunili protiv tog čina, dok su neistomišljenici pozvali na prosvjed protiv pokušaja da se taj zločin iskoristi kako bi se u društvu potaknuli protumigrantski osjećaji.

Vezani članci Migranti, ilustracija Dvojica migranata pobjegla iz tranzitnog centra u Tovarniku, pokrenut disciplinski postupak protiv policijskog službenika Prizor iz filma 4700 kilometara daleko - 1 Kao 15-godišnjak s majkom i sestrama pobjegao u Hrvatsku: "Tata je htio udati svoje 9-godišnje kćeri. Mami je prijetio da će joj baciti kiselinu u lice"

Vjeruje se da je grupa muškaraca silovala 18-godišnjakinju u noći s 13. na 14. listopada, kada se vraćala kući iz noćnog kluba u centru grada.

Pod istragom je sedam Sirijaca u dobi od 19 do 29 godina te 25-godišnjak njemačke nacionalnosti, no policija vjeruje kako je više muškaraca sudjelovalo u zločinu.

Studentica je bila u noćnom klubu s prijateljicom, gdje je prihvatila piće od nepoznatog muškarca.

Oko ponoći je napustila klub s tim muškarcem, no policiji je rekla da joj je muškarac u piće podmetnuo nešto što ju je onesposobilo.

Rekla je da ju je potom jedan od osumnjičenih muškaraca silovao u grmlju, nakon čega su isto učinili i ostali prisutni muškarci.

Vlasti navode da su osumnjičeni muškarci, koji većinom žive u gradskom smještaju za izbjeglice, otprije poznati policiji.

Freiburg se također našao na naslovnicama prije dvije godine, kada je tamošnja studentica ubijena, a za zločin je optužen mladi izbjeglica. (Hina)