Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U članku objaljenom na internetskom izdanju uglednog američkog časopisa čitatelje se savjetuje kako najbolje provesti 36 sati u Splitu.


'Grad koji se nalazi u središtu Dalmacije ima baš sve', tako o našem biseru Jadrana piše New York Times.

Vezani članci Željko Kerum najavio kandidaturu za gradonačelnika (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 5 Kerum kuhao novinarima pa najavio ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Splita Autobusi u vlasništvu Prometa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 "Dobro da imamo gaće na sebi": Split zbog devet autobusa svaki dan privatniku isplaćuje penale od 2250 kuna

U članku objaljenom na internetskom izdanju uglednog američkog časopisa čitatelje se savjetuje kako najbolje provesti 36 sati u Splitu.

PROMETNI KOLAPS U SPLITU Kilometarske kolone prema luci, turisti definitino stigli

'Grad koji se nalazi u središtu Dalmacije ima baš sve: ruševine iz rimskog doba, velike muzeje, prekrasne kafiće i trendi trgovine. No ono što ovaj grad čini neodoljivim nije samo blizina pješčanih plaža obližnjih otoka, već i njegov položaj budući da ga okružuje planine i duboko, plavo Jadransko more, piše NY Times o hrvatskom Splitu.

U tekstu navode i prihvatljive cijene letova europski aviokompanija s kojima je lako doći u ovaj 'drugi najveći grad u Hrvatskoj'. Zbog toga Split ovih dana zuji mnoštvom posjetitelja i turista koji žude za mediteranskom kuhinjom, noćnim klubovima i galerijama.

'Ono što zapravo oduzima dah je središte grada, stara gradska jezgra, Dioklecijanova palača pod zaštitom UNESCO-ve kulturne baštine izrađena 295. godine', stoji u članku.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook