Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već treći u nizu

Potres od 3,7 po Richteru zatresao BiH, osjetio se i na dubrovačkom području: "Izaziva strah"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Epicentar potresa bio je 65 kilometara od Dubrovnika. To je treći potres danas na tom području, a sezmiolozi su noćas zabilježili i podrhtavanje tla od 4,2 Richtera u Jadranskom moru kod Albanije, a sinoć se tresla i okolica Imotskog u potresu magnitude 3,3.

U srijedu oko 15 sati potres magnitude 3,7 po Richteru zatresao je Bosnu i Hercegovinu, a osjetio se i na dubrovačkom području. Epicentar je bio 31 kilometar jugoistočno od Mostara i oko 65 kilometara od Dubrovnika. To je treći potres na tom području danas.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres pogodio BiH "Poput neke eksplozije" Snažan potres pogodio BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Tresao se plafon, zidovi, stolovi. Trenutak do rušenja je falio"

"Osjetio se u Stocu, i ovo je treći od jutros", "Osjeti se opet lagano, ali izaziva strah", neki su od komentara na stranici servisa EMSC.

Ranije danas, u 11 sati, na istom području bio je potres od 3,6 stupnjeva po Richteru, a oko 6:20 osjetio se potres magnitude 3,1.

Najsnažniji potres noćas bio je u 3:50 u Jadranskom moru kod luke Drač u Albaniji. Njegova snaga je bila 4,2 po Richteru.

Seizmološka služba Republike Hrvatske zabilježilila je sinoć, u novogodišnjoj noći, u 22:45 potres umjerene jačine s epicentrom kod Ričica, 10-ak kilometara istočno od Imotskog.

Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Potres se osjetio u široj okolici Imotskog, i u priobalnom dijelu Hrvatske, od Splita do Makarske, izvijestio je u srijedu Krešimir Kuk iz Seizmološke službe RH. (M.R./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene