Potres kod Dubrovnika
Potres kod Dubrovnika Foto: EMSC

Epicentar potresa bio je 65 kilometara od Dubrovnika. To je treći potres danas na tom području, a sezmiolozi su noćas zabilježili i podrhtavanje tla od 4,2 Richtera u Jadranskom moru kod Albanije, a sinoć se tresla i okolica Imotskog u potresu magnitude 3,3.


U srijedu oko 15 sati potres magnitude 3,7 po Richteru zatresao je Bosnu i Hercegovinu, a osjetio se i na dubrovačkom području. Epicentar je bio 31 kilometar jugoistočno od Mostara i oko 65 kilometara od Dubrovnika. To je treći potres na tom području danas.

Vezani članci Odlagalište otpada, ilustarcija - 2 Kako riješiti problem plastičnih vrećica? Mjere smanjenja nisu urodile plodom, a zabrana bi značila otkaze Dragan Čović (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Čović: "Jedino Hrvati žele BiH, a separatizam i unitarizam vode njezinu nestanku"

"Osjetio se u Stocu, i ovo je treći od jutros", "Osjeti se opet lagano, ali izaziva strah", neki su od komentara na stranici servisa EMSC.

Ranije danas, u 11 sati, na istom području bio je potres od 3,6 stupnjeva po Richteru, a oko 6:20 osjetio se potres magnitude 3,1.

Najsnažniji potres noćas bio je u 3:50 u Jadranskom moru kod luke Drač u Albaniji. Njegova snaga je bila 4,2 po Richteru.

Seizmološka služba Republike Hrvatske zabilježilila je sinoć, u novogodišnjoj noći, u 22:45 potres umjerene jačine s epicentrom kod Ričica, 10-ak kilometara istočno od Imotskog.

Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Potres se osjetio u široj okolici Imotskog, i u priobalnom dijelu Hrvatske, od Splita do Makarske, izvijestio je u srijedu Krešimir Kuk iz Seizmološke službe RH. (M.R./Hina)