U četvrtak su, zahvaljujući četveronožnim pomoćnicima, HGSS-ovci pronašli nestale osobe. Jednom od njih ovo je prvi pronalazak, a drugom je ovo već šesti uspjeh.

Galerija Potražni pas HGSS u akciji - 5 HGSS u akciji - 4 +3 Potražni pas

Na teren je oko 20:30  izašao 21 pripadnik HGSS Stanice Zlatar Bistrica uz potražni tim iz Stanice Čakovec kako bi pronašli nestalu osobu. Osoba je pronađena oko ponoći i predana je timu hitne pomoći.

Potražni psi u akciji HGSS u akciji - 1 Foto: HGSS

"Najveće zasluge u ovoj priči idu upravo potražnom timu, odnosno njemačkoj ovčarki Tesli koja je pronašla nestalu osobu. Pronalazak je utoliko važniji jer je našoj četverenožnoj pripadnici ovo prvi pronalazak u, nadamo se, dugovječnoj HGSS karijeri", ponosno su objavili iz HGSS-a.

Potražni psi u akciji Potražni pas (Foto: HGSS)

Uz mnoge zahvale, HGSS-ovci su sretni jer im je Tesla, kako kažu, omogućila koji sat sna više. "Oni nisu samo naši prijatelji, nego i vjerni kolege i partneri", objavili su na svojoj Facebook stranici. Akcija je završena u jedan sat ujutro.

Tražio osobe nakon potresa u Petrinji

U spašavanju nestalog muškarca pomogao je signal mobitela, koji je usmjerio spašavatelje u brzu pretragu terena oko slatinske obilaznice prema Kozicama.

Uz pet slatinskih spašavatelja, pet spašavatelja iz Virovitice i jednog potražnog tima, s potražnim psom i bespilotnom letjelicom spasili su muškarca u četvrtak oko 23:37.

Potražni psi u akciji Potražni psi u akciji Foto: HGSS

"U sat i pol vremena, zahvaljujući našoj njuški Adiju i ekspertima iz potražnog tima, čovjek je pronađen i predan timu hitne pomoći.

Adi je očito odlučio u brojkama pokazati koliko je vrijedan član HGSS-a. Ovo mu je već šesti pronalazak nestale osobe, a drugi u samo tjedan dana! Vjerni prijatelj i član jako puno nam je pomogao i u traganju ispod ruševina nakon razornog potresa u Petrinji i Sisku", objavili su iz HGSS-a nakon druge akcije spašavanja.

Ilustracija HGSS dežurstvo s helikopterom počeo ranije: "Povećao se broj planinara i turista"

Spašavanje turista "Turistička sezona je počela": HGSS-ovci objavili detalje spašavanja na planinarskoj stazi kod Makarske

Bio je dezorijentiran i u blagoj hipotermiji, a pronađen je oko slatinske obilaznice prema Kozicama.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju