Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubljeni stranci

"Turistička sezona je počela": HGSS-ovci objavili detalje spašavanja na planinarskoj stazi kod Makarske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HGSS Makarska objavila je fotografije nakon spašavanja zalutalih stranaca i tako obilježili - početak turističke sezone.

"Turistička sezona je počela", započeli su objavu iz HGSS Stanice Makarska na svom Facebook profilu. Zaprimili su poziv za pomoć izgubljenih stranaca na markiranoj planinarskoj stazi od Vošca prema Makru.

"Otac je posredstvom centra 112 zatražio pomoć - prilikom planinarenja odvojio se od svojih sinova starosti 17 i 14 godina, a kako je vrijeme prolazilo, više nije s njima uspio stupiti u kontakt.

Kada je došao do automobila, otac je uvidio da se sinovi nisu vratili na odredište prije njega te da su još u planini, a bližila se noć. Spašavatelji su na terenu od oca prikupili sve potrebne informacije pa se krenulo u potragu", opisali su iz makarskog HGSS-a.

Jedan dio spašavatelja koji je bio na planini, nastavljaju u objavi, krenuo je u spust niz navedenu stazu, a drugi dio je krenuo iz podnožja prvima ususret. Zalutale planinare pronalaze na pola sata hoda od Makra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Svjetski dan voda VIDEO HGSS opet napravio nevjerojatan potez i spasio zarobljenu životinju: ''Život je čudo!''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grijao ga pas VIDEO ''Us*ao sam im nedjelju'': Planinar povukao nesvakidašnji potez, HGSS-ovci oduševljeni

"Pruža im se okrepa i sretno ih se dovodi do mjesta polaska. U akciji je sudjelovalo 19 spašavatelja HGSS Stanice Makarska. Akcija je završena u 20:37", zaključili su iz HGSS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene