Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri se pohvalili

'Građani su se opustili jer su osjetili da se izlazi iz krize, imamo najveći pad nezaposlenosti mladih'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz potpredsjednika Grčića bit će ministar turizma Darko Lorencin i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Slika nije dostupna O radu Vlade Grčić : Vlada je napravila određene pomake

Na konferenciji za novinare, podpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić je istaknuo kako je Vlada odradila dobar posao što je vidljivo na rastu gospodarstva.

Nastavlja se pozitivni trend iz 2014., sada se rast BDP-a događa već 3. kvartal zaredom, a događat će se i dalje, kazao je Grčić na početku konferencije. Kazao je i kako je najzaslužnija mjera za rast ona koju je Vlada donijela početkom godine, a to je porast plaća.

'Indeks pouzdanja, očekivanja potrošača najveći je od početka krize', rekao je Grčić te dodao kako građani žive sve bolje i odvažuju se novac kojeg su do sada štedjeli, potrošiti.

'Građani su se opustili u potrošnji jer su osjetili da se izlazi iz krize', kazao je ministar Grčić te kazao kako je platna bilanca u plusu, da je zabilježen porast svih komponenti BDP-a uključujući i investicije.

 

Ministar Grčić rekao je kako je sve ovo što se događa u ekonomiji nova nada za sve one koji traže posao.

'Moramo osigurati posao za sve one koji ga traže, a za to treba vremena. Hrvatska ide naprijed i građani prepoznaju da mogu povećati kvalitetu svog života i početi trošiti kune koje su dosad stavljali na stranu.'

'Zaustavili smo pad građevine, a građani su osjetili poboljšanje što se vidi na porastu prosjećne plaće i porastu potrošnje koja je rezultat vladine politike poreznih rasterećenja'

'Hrvatsko gospodarstvo ide dalje, nećemo stati', poručio je Ministar Grčić, a potom riječ prepustio ministru turizma Darku Lorencinu.

 

 

 

 

Ministar turizma Darko Lorencin komentirao je turistički porast te kazao kako je od početka Vlade Zorana Milanovića ostavren turistički porast od 20 posto.

'Prema podacima EUROSTAT-a, Hrvatska je imala najveći porast u broju noćenja, uz Grčku i Island. Hrvatski turizam ove je godine donio 25 novih ili obnovljenih hotela', kazao je ministar Lorencin.

Ministar rada i mirovinskog sustava komentirao je pozitivne brojke koje se vežu uz trendove zapošljavanja i smanjivanja broja nezaposlenih.

'Prvi put od 2009. imamo značajan porast broja zaposlenih. Što znači da mi i ova Vlada nudimo sigurnost za građane. Imamo najveći pad broja nezaposlenosti među mladima od početka krize', istaknuo je ministar Mrsić te dodao da su pozitivne brojke rezultat rada Vlade u posljednje četiri godine.

 

 

Odgovarajući na novinarska pitanja ministar Grčić komentirao je reakciju iz Ureda predsjednice rekavši kako predsjedničini analitičari nemaju dobre izvore informacija te se još jednom osvrnuo na predstavljene pozitivne brojke.

'Za sve pozitivne trendove zaslužna je ova vlada', kazao je ministar Grčić.

Upitan o datumu i godini kada će hrvatski građani konačno moći reći da dobro žive, ministar Grčić kazao je kako se za taj trenutak i dalje bore.

'Šest godina recesije bilo je jako iscrplujuće za sve građana i one zaposlene i one koji su izgubili svoj posao Ovo je bitka za sve te ljude i vraćanje u situaciju prije krize, da ima se osigura posao i vrati standard kojeg su imali prije. Ovo je dobar put za to. Mi se i dalje borimo za one koji u ovom trenutku nemaju', kometirao je ministar.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić održali su konferenciju za medije, na kojoj su govorili o novim gospodarskim pokazateljima. Uz potpredsjednika Grčića na konferenciji je govorio ministar turizma Darko Lorencin i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene