Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer na Korčuli

Potpisani ugovor za obnovu lukobrana Puntin i izgradnju pomorskog terminala Vela Luka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugovor za 10,5 milijuna kuna vrijedan projekt "Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula", koji je sa 85 posto sufinanciran sredstvima EU, potpisali su u ponedjeljak u Korčuli ministar mora Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Vedran Leleković.

U popodnevnim satima u Veloj Luci potpisan je i ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt "Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka“, vrijedan 111,2 milijuna kuna, koji se također najvećim dijelom sufinancira iz EU sredstava.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Premijer Andrej Plenković tom je prilikom istaknuo je kako su dva projekta dokaz koliko članstvo u EU pomaže razvoju otoka i boljoj povezanosti s kopnom.

"Donijeli smo niz važnih odluka za razvoj ove županije, pri čemu je ključno pitanje prometne povezanosti. Pelješki most bit će dugoročno koristan zamašnjak razvitka", rekao je Plenković.

Ministar Butković rekao je kako su projekti dio 'renesanse hrvatske obale' jer se nikad prije nije gradilo, ponajviše sredstvima Europske unije.

"Imamo 700 milijuna kuna za ovakve i slične projekte, a do kraja godine nas čekaju potpisivanja u svih sedam primorskih županija. Čak 85 posto sredstava sufinancira Europska unija, a 15 posto Ministarstvo. To je velika pomoć lučkim upravama, a projekti ne samo da povezuju otoke, već su i lice i naličje svakog mjesta", istaknuo je Butković.

Premijer Plenković, ministar Butković i ravnatelj Leleković prethodno su obišli novoizgrađenu operativnu obalu u trajektnoj luci Dominče, a sudjelovali su i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule povodom Dana grada i blagdana sv. Todora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene