Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpisan memorandum o suradnji protiv kriminala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici zemalja regije, među kojima i hrvatski ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, potpisali su u Budimpešti memorandum o suradnji na području unutarnje sigurnosti i upravljanja granicama, kao i o zajedničkom djelovanju protiv organiziranog kriminala, korupcije i nezakonitih migracija.

Memorandum su na završetku dvodnevne ministarske konferencije održane u sklopu Budimpeštanskog foruma potpisali ministri iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije i Crne Gore.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

'Za Mađarsku, zbog njezine uloge u EU-u i članstvu u Schengenu, vrlo je važno da surađujemo u borbi protiv prekograničnog kriminala i nelegalnih migracija', rekao je organizator konferencije mađarski ministar pravosuđa Jozsef Petretei.

Teme dvodnevne konferencije, održane u srijedu i četvrtak, uključile su razvoj granične kontrole i upravljanja granicom, borbu protiv nezakonitih migracija u zemljama regije, regionalne aspekte organiziranog kriminala, trenutnu situaciju policijske suradnje, kao i pitanja azila i migracija te u tom kontekstu odgovarajuće usklađivanje zakonodavstava, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Kako se navodi u priopćenju, Kirin je u svom izlaganju istaknuo kako su razvitak graničnih službi, učinkovita međuagencijska suradnja i upravljanje granicom sukladno najboljoj europskoj praksi i schengenskim standardima, među najvažnijim preduvjetima uspjeha u borbi protiv u današnje vrijeme sve sposobnijeg, međunarodno dobro organiziranog i tehnički moderno opremljenog kriminala.

Međunarodna policijska suradnja stoga je među najvažnijim
instrumentima u borbi protiv međunarodno organiziranog kriminala. Pri tome smo vrlo uspješni o čemu svjedoči i niz uspješnih akcija koje smo poduzeli surađujući sa susjedima u regiji, rekao je Kirin, priopćilo je Ministarstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene