Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUD PRESUDIO

Poštar Ante na bolovanju igrao nogomet i postavljao knauf, dobio je otkaz

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Poštar je dvije godine proveo na bolovanju, a tijekom toga bavio se građevinskim radovima te je snimljen kako igra na nogometnom dvoranskom turniru.

Poštar Ante (51) dobio je u siječnju prošle godine otkaz nakon što je Hrvatska pošta utvrdila da je za vrijeme dugotrajnog bolovanja nastupio na malonogometnom turniru te se bavio građevinskim radovima. 

Nakon otkaza Ante je podnio tužbu protiv Pošte te je tražio da ga vrate na posao. Pošta tvrdi da je Ante zbog tegoba s rukom i nogom na bolovanju bio gotovo dvije godine.

A tijekom bolovanja obavljao je razne vrste poslova na unutrašnjem uređenju objekata. Tako je poštarov nadređeni rekao da je Ante postavljao knauf i bavio se građevinskim radovima te je tako i ozlijedio ruku.

Poštar je također snimljen kako igra na nogometnom dvoranskom turniru, ali Radničko vijeće HP-a odbilo je dati suglasnost za otkaz smatrajući kako snimka s nogometnog dvoranskog turnira nije nikakav dokaz, piše Danica.

Također su poručili kako taj nastup na turniru treba sagledati u širem kontekstu s obzirom na to da poštar ima teško bolesno dijete te mu je potrebna socijalizacija.

Pročitajte i ovo Dostava pošiljaka: Ilustracija - 4 BIZARAN SLUČAJ Varaždinski poštar koji nije zvonio dvaput: "Bizarno. Ako ti se ne da raditi, nemoj raditi. Ovako si samo napravio štetu i ugledu i svima"

"Tražili smo kontrolu bolovanja u veljači 2020. te mu je temeljem toga zatvoreno bolovanje po toj osnovi, a slijedećeg dana je otvorio bolovanje po drugoj osnovi zbog psihičkih problema", poručila je Pošta.

Sud je u petak zaključio kako je poštar opravdano bio na bolovanju, ali da je opravdan i otkaz. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIJE MU SE DALO Podignuta optužnica protiv poštara: Bacio pošiljke u šumu pa se potpisao umjesto primatelja

Presuda kojom je odbijen poštarov zahtjev da ga se vrati na posao nepravomoćna je i na nju se može žaliti u zakonom propisanom roku od 15 dana. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene