Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tek dan nakon što je direktor pulskog Vodovoda Darko Višnjić objavio da prelazi na novu funkciju, za direktora Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda u Rijeci, njegovo je imenovanje izazvalo burne reakcije Sindikata Istre i Kvarnera.


Protiv Višnjića je, naime, u ožujku podignuta optužnica zbog nezakonitog otkaza djelatniku i sindikalnom povjereniku u Vodovodu što je, smatraju u SIK-u, velika zapreka za preuzimanje odgovorne funkcije koja traži "besprijekornost".

Vezani članci Djevojčica iz Nove Gradiške Optužnica protiv roditelja zbog smrti djevojčice iz Nove Gradiške: Majka za preostalo troje djece ni ne pita iako ih ima pravo i viđati Granični prijelaz, ilustracija Umjesto da prijavi osuđenika koji ilegalno prelazio granicu, hrvatski policajac ga vozio službenim autom

U vezi s njegovim imenovanjem sindikalci su se, upozoravajući da je riječ o osobi nesavjesnog i nezakonitog ponašanja, obratili i direktoru Hrvatskih voda Ivici Plišiću, ministru Tihomiru Jakovini kao predsjedniku Upravnog vijeća te premijeru Zoranu Milanoviću uz zahtjev da ozbiljno razmotre činjenice o Višnjićevu dosadašnjem radu i ponašanju.

Višnjića je direktorom pulskog Vodovoda prije nepune dvije godine imenovao u Puli vladajući IDS iako nije član te stranke, a mandat su mu, po ocjeni javnosti, obilježile sporne odluke. (VLM Agencija)