Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tek dan nakon što je direktor pulskog Vodovoda Darko Višnjić objavio da prelazi na novu funkciju, za direktora Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda u Rijeci, njegovo je imenovanje izazvalo burne reakcije Sindikata Istre i Kvarnera.


Protiv Višnjića je, naime, u ožujku podignuta optužnica zbog nezakonitog otkaza djelatniku i sindikalnom povjereniku u Vodovodu što je, smatraju u SIK-u, velika zapreka za preuzimanje odgovorne funkcije koja traži "besprijekornost".

Vezani članci Zoran Milanović Tužiteljstvo BiH odgovorilo Milanoviću: "Jednako progonimo sve osumnjičene za ratne zločine" Privođenje osumnjičenih na Županijski sud u Velikoj Gorici Optužen i ravnatelj: Ekipa drogu prepakiravala u vjerskom dječjem vrtiću pa ju prodavala

U vezi s njegovim imenovanjem sindikalci su se, upozoravajući da je riječ o osobi nesavjesnog i nezakonitog ponašanja, obratili i direktoru Hrvatskih voda Ivici Plišiću, ministru Tihomiru Jakovini kao predsjedniku Upravnog vijeća te premijeru Zoranu Milanoviću uz zahtjev da ozbiljno razmotre činjenice o Višnjićevu dosadašnjem radu i ponašanju.

Višnjića je direktorom pulskog Vodovoda prije nepune dvije godine imenovao u Puli vladajući IDS iako nije član te stranke, a mandat su mu, po ocjeni javnosti, obilježile sporne odluke. (VLM Agencija)