Vojni helikopteri svakodnevno pomažu unesrećenima diljem Hrvatske. Od početka godine obavili su gotovo 250 intervencija. Posade danonoćno dežuraju u zrakoplovnim lukama u Rijeci i Divuljama, spremni svakoga trena poletjeti na intervenciju.

Galerija


U zračnoj luci Rijeka na otoku Krku gdje je smješten jedan od vojnih helikoptera za hitnu medicinsku pomoć. Zapovjednik Eskadrile višenamjenskih helikoptera pilot bojnik Dubravko Radić za Dnevnik Nove TV je kazao kako je protekli vikend za njegovu posadu bio vrlo dinamičan te da je veliki broj pacijenta prevezen njihovim helikopterom.

Vezani članci Slika nije dostupna Ansambl Lado u Kanadi: "Rodna gruda je rodna gruda, evo, hvata u grlu" Slika nije dostupna Amerikanci nam šalju 16 svojih helikoptera

"Od polijetanja s aerodroma iz Omišlja na Krku prema Cresu ili Rijeci treba nam oko 20-ak minuta", rekao je Radić. Iako ponekad zna biti stresnih situacija, cijela je posada fokusirana na let i mora usko surađivati s medicinskim timom te čekati njihove smjernice. Tako, primjerice, ako se radi o utopljeniku primjenjuju minimalnu visinu leta da bi se osigurao najbolji prijevoz unesrećenog do Kliničkog bolničkog centra u Rijeci.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr