Porezna uprava u posljednjih mjesec i pol prodala je na javnoj dražbi imovinu poreznih dužnika u vrijednosti 4 i pol milijuna kuna.


Sveukupno imaju listu od 10.000 predmeta, no s obzirom na to da nemaju gdje skladištiti sve zaplijenjene stvari prodaje se malo po malo. Porezna uprava u posljednjih mjesec i pol prodala je na javnoj dražbi imovinu poreznih dužnika u vrijednosti 4,5 milijuna kuna.

Vezani članci Marina Matijević i Martina Bolšec Oblak - 2 Bliži se datum kada bi u Zagrebu trebalo zaživjeti razvrstavanje otpada: Glavna tema ovih dana - što ide u koju kantu Prepoznajete li muškarca na fotografiji? - 1 Prepoznajete li muškarca na fotografiji? Policija ga traži zbog pljačke zlatarnice, spominju se nož, sprej...

Na dražbi 5113 litara rakije, prije kupnje provjera kvalitete

Automobili zagrebačkih poreznih dužnika našli su se na ovoj aukciji. Njihovi su vlasnici ljudi koji već godinama nisu platili porez državi. Kako bi se naplatila, Porezna uprava prodaje njihovu imovinu.

Ponuda je već sada šarolika, a prema podacima Porezne uprave na razini cijele Hrvatske, popisano je ukupno 10.000 predmeta, od čega većina, čak 75 posto, odnosi se na osobna i teretna vozila, 14 posto čine motocikli, priključna vozila, plovila i radni strojevi dok ostatak 11 posto čine ostale pokretnine.

JAVNA DRAŽBA: Od čaša, namještaja, odjeće do automobila i radnih strojeva

Kupac može biti bilo tko. Pravila su za sve ista. Na prvoj dražbi mora se ponuditi minimalno dvije trećine od procijenjene vrijednosti. Drugi put najmanje polovinu, dok na trećoj dražbi prolazi najveća ponuđena cijena bez obzira na to kolika je bila procjena.

Što sve nudi Porezna uprava u svom skladištu, građani mogu pronaći na internetskim stranicama. U dvije javne prodaje koje su organzirane u posljednjih mjesec i pol ponuđeno je 1200 predmeta. 35% toga prodano je u iznosu 60 posto od procjenjene vrijednosti. Kod 350 popisanih pokretnina dužnici su dobrovoljno podmirili svoj dug.  Porezna je sveukupno u ovim dražbama naplatila već 4,5 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju