Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imovina poreznih dužnika

JAVNA DRAŽBA: Od čaša, namještaja, odjeće do automobila i radnih strojeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Započeo je i drugi val javnih dražbi, većina predmeta su pokretnine, a prodaje se gotovo sve...

U tijeku je drugi val javnih dražbi na kojima država rasprodaje imovinu poreznih dužnika. Riječ je o pokretninama, a prodaje se sve od čaša, namještaja, odjeće i obuće pa do automobila i radnih strojeva. Rješenje o ovrsi za sada se odnosi na oko 10.000 pokretnina, a stalno pristižu i nove.

Pročitajte i ovo Ilustracija najpovoljnije nekretnine Kako do stana ili kuće u pola cijene: Sve više građana kupuje na ovaj način, ali ima jedan uvjet Prodaju se Sanaderove slike, ilustracija - 4 Navali, narode! Prodaju se umjetnine Ive Sanadera: Među njima i djela poznatog slikara za kojima je bila izdana tjeralica

Cerovec: Javna rasprava je bila i o zakonu i o svim propisima!

Svi zainteresirani građani mogu ponuđeno razgledati i predati kuvertirane ponude. Ako se predmet prodaje prvi put, ne smiju ponuditi manje od dvije trećine procijenjene vrijednosti, polovinu vrijednosti ako je na dražbi drugi put, dok će na trećoj dražbi proći najviša ponuđena cijena bez obzira na procijenjenu vrijednost.

'U dvije javne dražbe koje smo imali zaključno do konca 3 mjeseca da smo uspjeli prodat oko 35%. Ono što je još bitnije da se znači prethodno samom oglašavanju i javnoj dražbi porezni obveznici javljaju i namiruju dobrovoljnim putem svoj dug kako bi sačuvali svoje pokretnine', rekla je Ana Dorić Škeva, pomoćnica ravnateljice Porezne uprave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene