Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradovi i općine

PDV će uskoro plaćati svi koji zarađuju više od 230.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porezna uprava predstavila je novosti u zakonu o PDV-u. Njega će od sada plaćati i gradovi i općine.

Ulaskom u Uniju, poručuju iz Porezne, poduzetnici će na jednostavniji način poslovati s drugim zemljama članicama. Svaki od njih imat će svoj PDV identifikacijski broj, a od zemalja Europske unije moći će zatražiti povrat poreza za putne troškove ili smještaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija od viška glava ne boli Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac Slika nije dostupna Proračun oštećen za 11,8 milijuna kn Linić: Čavlović Smiljanec nije odgovorna i može nastaviti raditi!

Prema novom zakonu, PDV će plaćati svi koji ostvaruju prihod veći od 230 tisuća kuna, pa tako i općine ili gradovi. Porezna uprava otkrila je i kako njihov centralni sustav za fiskalizaciju na dan zaprimi oko 7 i pol milijuna računa, a najviše ih se izdaje petkom popodne.

>> Znate li kada Hrvati plaćaju najviše računa? Porezna sve zna!

'Naši poduzetnici postaju dio tog jedinstvenog zajedničkog europskog tržišta. To znači slobodan protok roba i usluge, nema više carinskih formalnosti, nema plaćanja uvoza, uvoznih davanja. Učinak svega toga je povećana likvidnost poreznih obveznika', kaže Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene