Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istarska županija

Ponuđeni poticaji: Odaziv poduzetnika premašio je sva očekivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi potaknula malo i srednje poduzetništvo - Istarska je županija ponudila poticaje kroz četiri mjere. Samozapošljavanje, nabavu nove opreme, ulaganje u standarde kvalitete i energetske preglede.

Prilika je to za oporavak, ali i unaprjeđenje postojećih obrta i malih tvrtki kojima posljednjih godina nije bilo lako. Odaziv poduzetnika premašio je sva očekivanja.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars"

Marijeta Matijaš i njezin suprug bave se poslovnim savjetovanjem i izradom namještaja. Od potpora su odabrali mjeru za nabavu nove opreme.

Nepovratna sredstva olakšala su njihovo poslovanje. Svaka kuna, kažu, dobro dođe. 'Deset tisuća kuna kada dobiješ kao povrat definitivno puno znači, jer možeš ponovo tih deset tisuća kuna uložiti u poslovanje', rekla je poduzetnica Marijeta.

Županija je izdvojila pola milijuna kuna. Polovicu tog iznosa već je dodijelila poduzetnicima.

'Bilo je jako puno upita i do sada je pristiglo ukupno 88 zahtjeva. Ono što poduzetnike najviše zanima je nabava nove opreme', rekla je Lorena Brgić, pročelnica UO za gospodarstvo istarske županije te dodala da zahtjevi još pristižu. 'Međutim morat ćemo uskoro vidjeti situaciju, da li da ostavimo natječaj još otvoren ili da ga privedemo kraju, jer je zaista interes iznad očekivanja', kazala je Brgić.

Najviše mogu dobiti deset tisuća kuna ili do 50% opravdanih troškova. Osnovni je uvjet da poduzetnik ima najmanje jednog zaposlenog radnika na neodređeno vrijeme i da ima sjedište na području istarske županije.

Malo dobre volje, nekoliko dokumenata i obrazac. Poticaje koje nisu propustili brojni poduzetnici. Svaka je nepovratna kuna itekako je dobrodošla.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene