Obavijesti Video Pretražite Navigacija
raznoliki aranžmani

Političari su spremni za godišnji odmor: Ovo su rezidencije u kojima će puniti baterije

Političari spremni za godišnji odmor - 7
Političari spremni za godišnji odmor - 7 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Političari spremni za godišnji odmor - 1 Političari spremni za godišnji odmor - 1 Foto: DNEVNIK.hr Političari spremni za godišnji odmor - 2 Političari spremni za godišnji odmor - 2 Foto: DNEVNIK.hr Političari spremni za godišnji odmor - 3 Političari spremni za godišnji odmor - 3 Foto: DNEVNIK.hr Političari spremni za godišnji odmor - 4 Političari spremni za godišnji odmor - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Političari spremni za godišnji odmor - 5 Galerija 1/7 >>
Kad je riječ o ljetovanjima, visoki dužnosnici imaju popriličan odabir. Na Brijunima im se nude Bijela vila, Brijunka, Jadranka i Kaštel, a mogu i na dva otočića s pripadajućim objektima. U ponudi je i Vila Kovač na Hvaru, te Costabella kod Rijeke.

Iako je kao premijer znao odmarati na Hvaru, predsjednik Zoran Milanović još uvijek ne zna gdje će na kupanje ove godine.

Pročitajte i ovo Ljudi u kafiću Praznici ANKETA Ovo su neradni dani u 2024., znalci će ponovno imati mnogo prilika za spajanje: Ali ima i jedna loša vijest Hrvati i ljetovanje - 3 INFLACIJA UKRALA ODMOR Koliko Hrvata može platiti ljetovanje? Rumunjska, Grčka i Mađarska najgore na ljestvici

"Predsjednik Republike još nije odlučio kada će i gdje ići na godišnji odmor", odgovorili su iz Ureda predsjednika.

I prije nego što je dobio novi mandat, Andrej Plenković morao je malo napuniti baterije u omiljenoj mu vili. Vikend nakon izbora proveo je u Costabelli pored Rijeke. Bio je tamo i lani, kada se raspričao o tome kako provodi dane.

"Što se tiče spize, ja ću ići tu u Opatiji u dućan, na tržnicu, nešto kupimo, skuhamo i to je to. Meni je ovdje drago doći, tu mi je živio pokojni stric u Rijeci, imam puno prijatelja i jako je operativno volim ovdje doći“, govorio je Plenković u kolovozu prošle godine.

Budući da ima jako puno posla u iduća dva tjedna, kako kažu u njegovom uredu, novi odmor pričekat će još neko vrijeme.

Kad je riječ o ljetovanjima, visoki dužnosnici imaju popriličan odabir. Na Brijunima im se nude Bijela vila, Brijunka, Jadranka i Kaštel, a mogu i na dva otočića s pripadajućim objektima. U ponudi je i Vila Kovač na Hvaru, već spomenuta Costabella, a ako ne žele iz Zagreba. Opcija bi bila i palača Pongratz u Visokoj ulici, da nije stradala u potresu u Zagrebu.

No, ovakav luksuz i privatnost ove godine neće odabrati predsjednici Sabora te Ustavnog i Vrhovnog suda, iako na to imaju pravo. Gordan Jandroković će u Malinsku na otoku Krku, Miroslav Šeparović trenutačno uživa na Korčuli, a Đuro Sessa nam kaže da mu ne pada na pamet ići u državnu rezidenciju, već bira obiteljsku kuću u Dubrovniku.

"Malo roštilj, malo gulaš, malo svašta, ribice, da bar imamo janje.. Ali dobro za to malo više vremena i malo veće društvo“, rekao je svojedobno Tihomir Orešković koji će ostati upamćen po svom ljetovanju u Costabelli. "Ja mogu, ja sam sto posto uvjeren da ja i moja supruga i moja dva djece nismo potrošili za vikend 100 tisuća kuna", govorio je.

Stipe Mesić odmarao je na Brijunima i na Hvaru. "Stranim državnicima uvijek damo bocu s godinom njegovog rođenja", ispričao je svojedobno Mesić.

Dok je Ivo Josipović ljetovao u Baškoj Vodi u obiteljskoj kući. Jadranka Kosor odabirala je Bol i Brijune. Na Brijunima je odmarala i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene