Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za uhićenim je raspisana tjeralica, ali je izbrisan iz evidencije prebivališta.


Policajci zaduženi za zaštitu državne granice uhitili su nedaleko od Vrgorca čovjeka koji "ne postoji", jer je prema izmijenjenim odredbama o prebivalištu izbrisan iz evidencije, a naknadno se nigdje nije prijavio.

Vezani članci Policija, ilustracija 88-godišnjak jurio seoskom cestom 191 km/h, kasnio na cijepljenje: Oduzeli mu vozačku dozvolu i zaplijenili vozilo Njemačka policija, ilustracija Velika akcija njemačke policije: Od jutra upadaju u domove vođa neonacističkih skupina

Neobičan slučaj dogodio se vrgoračkoj policiji kada su nedaleko od mjesta Veliki Prolog uhitili 25-godišnjaka, koji je ilegalno prešao granicu i iz BiH ušao u Hrvatsku.

Uhićenog N. H. policija je pronašla u evidenciji osoba za kojima je raspisana tjeralica pa su ga odmah priveli u policijsku postaju. No, taj 25-godišnjak nije pronađen u evidenciji prebivališta u Republici Hrvatskoj, iako je iz tjeralice vidljivo da je iz Karlovca gdje je nekoć imao prebivalište i osobnu iskaznicu, koja više nije važeća.

Više od 6 tisuća građana ostalo bez osobnih iskaznica - Provjerite jeste li među njima!

Prilikom provjera prebivališta, koje je policija provodila prošle godine po naputku Ministarstva uprave, N. H. nije pronađen na adresi na kojoj je prijavljen pa je po odredbama Zakona o prebivalištu odjavljen i izbrisan iz evidencije.

Tako je 'ostao' bez prebivališta i važeće osobne iskaznice, a nakon što je izbrisan iz evidencije Policijske uprave karlovačke N. H. se više nigdje nije prijavljivao - ni u Hrvatskoj niti u nekoj drugoj državi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook