Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još ništa

Policija traga za skrnaviteljima spomenika u Veljunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka policija pokrenula je kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila tko je oskrnavio spomenkosturnicu žrtvama ustaškog terora iz Drugog svjetskog rata u Veljunu, te priopćenjem izvijestila javnost da je očevidom utvrđeno da je 'nepoznata osoba jučer, 5. kolovoza između osam i devet sati na mramornoj ploči spomen kosturnice bijelom bojom ispisala slovo U dimenzija 64 x 67 centimetara'.

Očevid je proveden danas jer je Policijska postaja Slunj o tom događaju zaprimila telefonsku dojavu jutros, piše u priopćenju. U operativno komunikacijskom centru (OKC) karlovačke Policijske uprave doznaje se da drugih oštećenja nema, a provjeravaju se spoznaje građana da su mogući počinitelji iz jedne grupe iz Čakovca.

'Za sada ne možemo reći ništa o mogućem počinitelju jer s kolegama iz Policijske uprave međimurske tek trebamo obaviti provjeru koja je grupa, čime i kada putovala na toj relaciji, uz spomenik, koji se nalazi uz državnu cestu D 1 blizu Slunja, te obaviti s njima razgovor', kazao je Tomislav Dujam, dežurni djelatnik OKC-a.

Srpsko narodno vijeće u svom priopćenju navodi da su 'nepoznati počinitelji razbacali svijeće i cvijeće koje je bilo postavljeno pred spomenik, mokrili su na spomen obilježje i bijelim sprejem na ćiriličnom natpisu ispisali slovo U s križićem', te da su prema izjavama mještana počintelji pripadnici HSP-a iz Čakovca koji su se autobusom čakovečkih oznaka zaustavili kod spomenika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene