Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nužan oprez prilikom odlaska na groblje

Policija zbog Svih svetih poziva na dodatan oprez: Provalnici nove žrtve vrebaju upravo u vrijeme blagdana

Groblje (Foto: Dnevnik.hr)
Groblje (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Obijanje brave (Foto: Dnevnik.hr) Obijanje brave (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Groblje (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Istražitelji su otkrili motiv hladnokrvnog ubojstva starice u Bedekovčini. Mladić je odlučio opljačkati vlastitu susjedu ne bi li se domogao novca za drogu. Zbog lopova poput njega policija građane tijekom blagdana Svih svetih poziva na dodatan oprez.

Pognute glave i u pratnji policije, na Županijski sud u Zagrebu stigao je pljačkaš i ubojica iz Bedekovčine. Prije četiri dana, nakon što ju je opljačakao, mladić je hladnokrvno ubio svoju susjedu.

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Ilustracija dovršeno krim istraživanje Lopovi u vlaku prijetili nožem maloljetniku i uzeli mu 10 eura, uhićeni su

Županijsko odvjetništvo mladića tereti za počinjenje teškog ubojstva na okrutan i podmukao način iz koristoljublja.

"S otuđene bankovne kartice žrtve na bankomatima u Bedekovčini i Zagrebu podigao je sa žrtvina računa novac u zasad neutvrđenom iznosu, ali ne manjem od 10.000 kuna. Sudac istrage prihvatio je prijedlog ŽDO-a u Zagrebu i okrivljeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor", stoji u izjavi Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Policija zbog blagdana poziva na dodatan oprez

Provalnici nove žrtve vrebaju upravo u vrijeme blagdana. Stoga ususret Svih svetih stručnjaci za sigurnost apeliraju na dodatan oprez.

"Imovinu je najbolje zaštiti tehničkim i mehaničkim preprekama, odnosno stan i imovinu učiniti težom metom", rekao je stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

Velimir Tišma iz Policijske uprave zagrebačke objasnio je što učiniti u slučaju da postanete žrtva provalnika.

"Potrebno je odmah izvjestiti policiju na 192, ništa ne dirati jer se na taj način uništavaju tragovi koji nama tijekom izvida mogu koristiti u identifikaciji počinitelja", rekao je Tišma.

Iz policije upozoravaju i građane koji će automobilima ići na groblje da nikako u njima ne ostavljaju osobne stvari poput torbica, novčanika ili mobitela.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene