Ako ste tijekom protekle godine nešto izgubili ili vam je na neki način otuđeno ili pak ukradeno, postoji nada da svoje zagubljene predmete pronađete.


Veći broj pronađenih predmeta savjesni građani nisu zadržali za sebe, već su o njima dojavili, ili ih pak osobno donijeli u policiju. Naravno, pronađeni predmeti time nisu prešli u vlasništvo policije, pa Policijska uprava Brodsko-posavska sukladno Zakonu o vlasništvu ovoga tjedna organizira prepoznavanje svih pronađenih i napuštenih stvari.

Vezani članci Ilustracija Opljačkana poslovnica Fine: Maskirani lopov oružjem zaprijetio djelatnici te ukrao novac Ilustracija Dovitljive prevarantice ženi ušle u stan i mjerile tlak pa je opelješile: Policija upozorava na drske krađe

Predmeti poput nakita, satova, tehničke robe, mobitela, bicikla, odjevnih predmeta i slično moći će se razgledati u razdoblju od 3. do 10. veljače i to od 9 do 15 sati u dvorištu Policijske postaje Slavonski Brod u Mažuranićevoj ulici br. 9, dvorištu Policijske postaje Nova Gradiška u Reljkovićevoj 1, te dvorištu Policijske postaje Vrpolje u ulici Bana Jelačića 130.

Gotovo godinu dana nisu primijetili da im fali alat u vrijednosti 300.000 kuna!

Popisi svih pronađenih predmeta od danas se već nalaze na oglasnim pločama tih postaja, pa policija poziva sve kojima predmeti nedostaju da dođu na razgledavanje i prepoznavanje izloženih stvari, jer možda je baš vaš, primjerice, bicikl ili mobitel pronađen i nalazi se na popisu.

Građani koji su policiji prijavili nestanak svoje stvari, po dolasku na prepoznavanje trebaju predočiti identifikacijski dokument, fotografiju ili dokaz o porijeklu predmeta, odnosno predmet prepoznati po nekom specifičnom obilježju. Predmeti koji nakon ovog roka ne pronađu svoje prave vlasnike biti će ponuđeni na jednoj od sljedećih policijskih javnih dražbi, a o vremenu njihova održavanja građani će biti na vrijeme obaviješteni. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju