Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništeno više od 500 hektara

Policija objavila kako je došlo do velikog požara na Čiovu: Jedan radnik kazneno prijavljen, a drugi pušten

Požar na Čiovu - 6
Požar na Čiovu - 6 Foto: Sasa Buric / CROPIX
Protiv jednog stranog radnika je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je uzrokovao požar na Čiovu.

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim stranim državljaninom Albanije za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u četvrtak u poslijepodnevnim satima uzrokovao požar na Čiovu.

Sumnja se da je prilikom izvođenja građevinskih radova, ne postavljajući propisane naprave za zaštitu od požara, olako držeći da takvim postupanjem neće ugroziti imovinu i život, na krovu građevine brusio željezo uslijed čega je došlo do iskrenja kojom prilikom je izazvan požar, te je opožareno više od 500 hektara niskog raslinja i borove šume.

Pročitajte i ovo U akciji s Kobrama Lov na prekršaje Na terenu s jedinicom kojoj malo tko može pobjeći: Ekipa Dnevnika Nove TV provela je noć s Kobrama

Pročitajte i ovo Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Reporterka Dnevnika Nove TV Poginuli muškarac nije ni trebao ići raditi: "Nije se smjelo dogoditi da su ušli u prostor koji nije bio dobro osiguran"

Opisanim ponašanjem ostvario je obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.2. u svezi st.3 Kaznenog zakona, te će večeras uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku.

U odnosu na drugu osobu koja je sinoć dovedena u prostorije policije nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, te je osoba danas poslijepodne puštena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene