Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Atentat na Pukanića: Policija traži muškarca na motoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je izradila foto robot ubojice Ive Pukanića, no još ga uvijek neće objaviti u javnosti, izvijestio je jučer poslijepodne načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

'Policija je izradila foto robot muškarca za kojega se sumnja da je postavio eksploziv kojim je ubijen Ivo Pukanić', izjavio je Borovec na izvanrednoj konferenciji za novinare ispred sjedišta zagrebačke policije dodavši kako će policija foto robot možda objaviti danas.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Jedna od nadzornih kamera na parkiralištu na kojemu se dogodila eksplozija prekjučer, ujutro je snimila srednjovječnog muškarca, moguće povezanog s ubojstvom. On je na parkiralište dolazio motorom, na mjestu na parkiralištu gdje je bio parkiran Pukanićev automobil. Fotorobot će, najvjerojatnije, biti objavljen danas, na press konferenciji u 11 sati.

Borovec nije želio odgovoriti je li foto robot sličan skici napadača za kojega je Pukanić prijavio da ga je pokušao ubiti u travnju ove godine u Ilici.

Policija je također demantirala navode iz redakcije tjednika 'Nacional' prema kojima je zaštita Pukaniću ukinuta protiv njegove volje, a naglasili su kako ne misle voditi medijsku polemiku s tom redakcijom već žele putpunu suradnju koja će pomoći u otkrivanju atentatora.

Borovec je ponovio da mjere zaštite nisu bile ukinute, već ublažene, 'uvažavajući pritom Pukanićevu želju za poštivanjem njegovih privatnih i drugih obveza'.

Demantirao je i da je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio kako je osiguranje ukinuto na zahtjev Pukanića. 'U izjavi je spomenuo da je postojao dogovor između Ive Pukanića i policije o promjeni režima osiguranja', objasnio je Borovec.

>> Sanader: Uvode se izvanredne mobilizacijske mjere

>> Ekskluzivno: Snimka s mjesta eksplozije

>> 'Ubojstvo Ivane Hodak poruka je premijeru, a ubojstvo Ive Pukanića predsjedniku'

>> VNS: U borbu protiv kriminala bez izuzetaka

>> Stranke dale bezrezervnu potporu Sanaderu

>> Srbijanska policija pomaže u istrazi o ubojstvu Ive Pukanića

>> Policija ima neka saznanja o atentatu na Pukanića

Kazao je kako će u Zagreb iz ostalih hrvatskih gradova doći pojačanje od 250 policajaca, što je označio kao jednu od prvih interventnih mjera kojima bi se podigla razina sigurnosti u Zagrebu.

'To bi trebalo imati utjecaja na veći osjećaj sigurnosti građana Zagreba, ali i stvarni utjecaj na kriminalne događaje', kazao je Borovec. Dodao je da će se u narednom razdoblju poduzeti čitav niz dugoročnih mjera kako bi se pojačala sigurnost Zagreba na kojega otpada trećina ukupnog kriminala u državi.

Borovec nije želio komentirati nagađanja da je eksplozivna naprava kojom su ubijeni Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić bila postavljena u parkiranom motociklu ili u kanti za smeće. 'Riječ je o povjerljivim podacima koji će se u daljnjoj fazi kriminalističke obrade koristiti za poligrafska testiranja', pojasnio je.

Ivo Pukanić bit će pokopan u ponedjeljak, 27. listopada u 16 sati na groblju u Velikoj Gorici, a u redakciji 'Nacionala' blizu koje je ubijen od danas poslijepodne otvorena je knjiga žalosti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene