Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ubojstva su poruke Sanaderu i Mesiću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni vrh reagirao je odmah nakon bombaškog atenatata, a jutros u 10 sati počela je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Premijer Ivo Sanader će, nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, doći u Hrvatski sabor i zastupnike izvijestiti o svim informacijama vezanim uz jučerašnje ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franića.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti" Slika nije dostupna Sadović: 'Vijeće ministara nije dalo suglasnost za Pelješki most'

Rekao je to potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak, odgovarajući na zahtjeve oporbe da se Sanader odmah pojavi u Saboru i izvjesti o tijeku istrage.

Hrvatska javnost žestoko je osudila napad na Ivu Pukanića i njegovog direktora markeringa Niku Franjića. 

>> Policija: Bomba je bila postavljena pored automobila

>> Pukaniću policijska zaštita ukinuta protiv njegove volje?

>> Ekskluzivno: Snimka s mjesta eksplozije

>> S mjesta eksplozije pobjegao muškarac?

>> Morić: Pukanić se zamjerio mnogima; ubojstvo je profesionalno pripremljeno

>> 'Nasilje i terorizam na zagrebačkim ulicama'

>> Rehn i Swoboda osuđuju ubojstva i pozivaju na akciju

Sanaderovo izvješće zatražio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović. 

'Pozivamo i apeliramo na premijera i tražimo informaciju nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, jer to je elementarni demokratski standard', rekao je Milanović.

Prošlo je pet do 12 i očigledno poteze treba povući odmah Vesna Pusić U tom zahtjevu podržala ga je i Vesna Pusić, koja smatra da bi se u Saboru trebao pojaviti i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, kako bi zajedno s premijerom izvijestio o potezima Vlade.

I Damir Kajin smatra da bi Sanader zastupnike trebao izvijestiti o onome što kani učiniti.

Uvjeren je da će organizirani kriminal ići i dalje, a kazao je i kako je 'ono što se dogodilo Ivani Hodak poruka Sanaderu, a ono što se dogodilo Ivi Pukaniću poruka predsjedniku države Mesiću'.

Budući da im je Jarnjak prvo odgovorio kako premijer ne može odmah u Sabor, oporba je napustila vijećnicu, tumačeći kako u ovom trenutku ne žele raspravljati o onečišćenju Jadrana.

Jarnjak je potom kazao kako se u međuvremenu čuo sa Sanaderom, koji mu je rekao da će se zastupnicima obratiti nakon sjednice VNS-a.

Faber i dalje optimističan

Na sjednici se prema neslužbenim informacijama razmatraju dodatne mjere u borbi protiv organiziranog kriminala, no još nije jasno o čemu se točno radi. 

Pitanje je imali li policija dovoljno policijskih snaga kojima može zaštititi sve potencijalne mete na koje bi netko mogao pucati.

'Ja sam još uvijek optimist', izjavio je novi ravnatelj policije Vladimir Feber.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene