Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Županijskom državnom odvjetništvu potvrdili su kako su naložili izvide te zatražili prikupljanje dokumentacije vezane za gradske bazene u Slavonskom Brodu.


Niti jedan projekt u Brodu nije prošao bez provjere i anonimnih prijava, rekao je danas brodski gradonačelnik Mirko Duspara.

Vezani članci Vozač autobusa doveden u Županijsko državno odvjetništvo Vozač kosovskog autobusa smješten u zatvor u Požegi, svim žrtvama teške nesreće utvrdili identitet Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda - 2 Dio ih je već napustio Hrvatsku: Organiziran let kući za one koji mogu putovati nakon stravične autobusne nesreće, još 15 ih je u bolnici

On je time neizravno potvrdio informaciju kako je policija pokrenula istragu u slavonskobrodskoj Gradskoj upravi vezano uz projekt gradskih bazena, koji su već uvelike u funkciji i u čiju je gradnju uloženo više od 50 milijuna kuna. U Županijskom državnom odvjetništvu potvrdili su kako su naložili izvide te zatražili prikupljanje dokumentacije vezane za bazene, a nakon toga će biti donesena državnoodvjetnička odluka.

Rekordno zagađenje u Sl. Brodu: Rafinerija priznala 'mali problem'

Duspara, međutim, kaže kako su još od njegova dolaska na mjesto gradonačelnika 2005. godine Gradska uprava i poglavarstvo konstantno izloženi anonimnim prijavama, koje su najčešće neozbiljne. On dodaje kako činjenica da je ovaj grad proglašen jednim od najtransparentnijih po pitanju trošenja proračunskih sredstava govori da se u njemu radi pošteno i u interesu građana.

'Ukupna vrijednost izgradnje bazena iznosi 50,5 milijuna kuna, dok je troškovnikom prvobitnog projekta bilo potrebno osigurati čak 150 milijuna. Ako trebamo odgovarati za to što smo uštedjeli 100 milijuna kuna, mi smo spremni',  istaknuo je Duspara. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook