Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu pritužbe srbijanskog izaslanika Miodraga Linte da je izaslanstvo na granici bilo zadržano čak 50 minuta, Ravnateljstvo policije izvijestilo je da kontrola na hrvatskoj granici, kao vanjskoj granici EU, može potrajati, a da je u ovom slučaju trajala 38 minuta.


'S obzirom na sustav granične kontrole, a posebno obvezu Republike Hrvatske kao zemlje članice Europske unije, čija je granica i vanjska granica EU, granična kontrola može potrajati, pa tako i u slučaju g. Linte, gdje je granična kontrola trajala 38 minuta', odgovorila je glasnogovornica Ravnateljstva policije.

Vezani članci Ukradeni respiratori U Zagrebu pao koronaprofiter: Iz Švedske nabavio 24 ukradena respiratora pa ih htio preprodati. Policija mu ih pronašla u kafiću Migranti, ilustracija Policajci pronašli izbodene strance uz granicu, tvrde da su ih napali Pakistanci

Na današnjem kongresu stipendista Srpskog privrednog društva 'Privrednik' u Zagrebu, izaslanik predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije zastupnik Miodrag Linta izrazio je žaljenje što je hrvatska granična policija jučer na graničnom prijelazu Bajakovo srbijansku delegaciju, 'u službenom automobilu vlade i s diplomatskim putovnicama', zadržala 50 minuta. 'Tek nakon intervencije generalnog konzula RS u Vukovaru Živorada Simića mi smo dobili dozvolu da nastavimo put. Za to vrijeme je nekoliko automobila sa srbijanskim tablicama pored nas uredno i bez problema nastavilo put prema Zagrebu', rekao je Linta ocijenivši kako to 'nije dobra poruka'.

>> Josipović: Kad prošećete Zagrebom vidite koliki je doprinos Srba

Glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić u današnjem očitovanju također navodi da Ravnateljstvo 'demantira izjavu koju je Linta dao časopisu Blic kako je razlog zadržavanja na Bajakovu njegova izjava od neki dan o dvostrukim mjerilima Hrvatske'.

Danas je na svojoj internetskoj stranici Blic, pozivajući se na agenciju Betu, uz Lintinu izjavu s kongresa u Zagrebu, naveo i kako je Linta 'podsjetio' da je tijekom boravka hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u Srbiji izjavio da 'Hrvatska ne poštuje prava srpskih povratnika i protjeranih Srba'. Dodao je kako je jučer u Skupštini Srbije govorio o 'dvostrukim mjerilima hrvatske politike', koja se 'javno zalaže za dobre odnose sa Srbijom, a uhićenjima Srba u praksi se pokazuje da nije tako'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook