Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija će ispitati urednike portala Business.hr

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zlatko Mehun potvrdio je da će policija razgovarati s urednicima portala Business.hr kako bi se razjasnile okolnosti i ispitala vjerodostojnost intervjua koji je tom portalu dao bivši zapovjednik Jugoslavenske narodne armije (JNA) umirovljeni general Veljko Kadijević.

Mehun je istaknuo da će policija i u ovom slučaju postupiti na isti način kao i u sličnim situacijama kada su hrvatski mediji objavljivali razgovore s osobama koje se terete za ratne zločine ili kaznena djela počinjena na području Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Dodao je da će MUP primjenjivati sve zakonske odredbe koje nalaže takav postupak.

Business.hr, koji je danas objavio intervju s bivšim
zapovjednikom JNA Veljkom Kadijevićem, tvrdi da je u vezu s njim stupio nakon mjesec dana napornoga truda, putem posrednika i da je razgovor obavljen telefonski u jednoj državi Europske unije.

Za bivšim zapovjednikom JNA protiv kojega su u Hrvatskoj podignute tri optužnice zbog ratnoga zločina u Vukovaru, Hrvatska je 21. ožujka ove godine raspisala međunarodnu tjeralicu nakon što je beogradski tisak otkrio da je on vojni savjetnikmeđunarodne koalicije u Iraku.

Za spomenuti hrvatski portal Kadijević je rekao da ne strahuje od sudskoga progona jer je imunitet stekao ulogom savjetnika vojne koalicije za Irak. 

U intervjuu Kadijević je žestoko kritizirao predsjednika Stjepana Mesića, dok je zauzvrat bio pun hvale za prvoga hrvatskog predsjednika, pokojnoga Franju Tuđmana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene